Sezóna grilovania
Pripravte sa na nadchádzajúcu sezónu grilovania
-
Grilovanie vs barbecue. Aký je v tom rozdiel?
Obe sú techniky pečenia jedla nad otvoreným ohňom. Každý z nich sa však používa na prípravu rôznych druhov jedál a každý z nich má iné výsledky.
-
Grilovanie bez odpadu - minimalizujte odpad pri grilovaní
Grilované jedlá sa tešia obrovskej popularite a pomáhajú určite zvýšiť návštevnosť reštaurácie. Napriek tomu môžu spôsobiť straty - v prípade, že sa vám nepodarí správne riadiť odpad, ktorý môže grilovanie sprevádzať.
-
Servírovanie grilovaných pokrmov
Buďme úprimní, papierový podnos s grilovanou klobásou, horčicou a kúskom bieleho chleba funguje len počas miestnych trhov. Ak chcete ohromiť svojich hostí grilovanými jedlami, mali by ste ich pripraviť a servírovať zaujímavým spôsobom. Tu je niekoľko tipov.
-
Ľahké grilovanie: Vegetariánska edícia
Zdravé a farebné grilované pokrmy, ktoré vôňou ohromia vašich hostí? Žiadny problém. Tu je rad na grilovanie zeleniny a servírovanie šalátov, ktoré vám pomôžu uspokojiť zákazníkov, ktorí hľadajú ľahšie grilované menu.
-
Tipy a triky na grilovanie
Grilovanie je zručnosť, kde záleží na každom detaile. Nižšie nájdete tipy a triky od našich kuchárov, ktoré vám pomôžu grilovať jednoduchšie a príjemnejšie.
-
Mobilný gril - food truck
V mestských uliciach je čoraz viac vidieť pojazdné stánky Food truck. Ide o trend posledných rokov, ktorý každoročne po kulinárskej stránke prekvapuje milovníkov dobrého jedla. V nadchádzajúcej sezóne je čas na mobilný gril!
-
Grilovanie na raňajky
V popredí kulinárskych trendov na rok 2018 sú raňajky z grilu. A hoci grilované raňajky nie sú populárne na celom svete, šéfkuchári pripravujú raňajkové menu v reštauráciách a inšpirujú sa medzinárodnými grilovanými jedlami.
-
Svetové techniky grilovania
Kulinárske techniky z celého sveta sú silne zakorenené v špecifickej tradícii. Inak to nie je ani s grilovaním. V závislosti od typu výrobku určeného na grilovanie sa volia rôzne techniky grilovania. Ktoré z nich sú univerzálne a ktoré špecializované?
-
Bezmäsité grilovanie - ako griluje vegetarián/vegán
Grilovacia sezóna sa rýchlo blíži. Tešia sa na ňu nielen fanúšikovia mäsa, ale aj vegáni a vegetariáni. Vegetariánskym grilovaným jedlom nie sú len plátky cukety alebo kúsky papriky. Ide o pestrú ponuku, ktorú si počas sezóny dokonale vychutnáte.
-
Príslušenstvo ku grilu v profesionálnej kuchyni
Hoci existuje mnoho rôznych typov grilov, výber typu grilu závisí vo veľkej miere od individuálnych preferencií a možností. Ako si teda vybrať profesionálne vybavenie do svojej kuchyne?
-
Burgery v menu - trendy a inšpirácie
V kulinárskej tradícii patria burgery predovšetkým do USA, kde kedysi býval najobľúbenejšou reštauračnou formou fast food. Šéfkuchári sa dnes vo svojich menu hrajú s originálnymi kombináciami rôznych chutí sveta a hosťom ponúkajú unikátne burgery.
-
Gril - najlepšie kúsky mäsa
Pokúsme sa na chvíľu upustiť od klasiky, na ktorú sa vždy odvolávame, a doprajme si niečo úplne iné, niečo nové, niečo, čo tu ešte nebolo.
Top recepty
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
- Školenia sú ZADARMO a bez reklám
- Školenia vytvorili šéfkuchári z celého sveta
- VIdeá sledujete neobmedzene