POLUDŇAJŠIE A SKUPINOVÉ MENU
Ako pripraviť atraktívne menu pre väčší počet osôb?
-
Najlepšie predjedlá a občerstvenie na silvestrovskú párty
Započnite prípravy novoročných večierkov! Máme pre vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu vytvoriť nezabudnuteľný jedálniček. Aké občerstvenie a chuťovky očakávajú hostia túto sezónu?
-
Teplé a studené omáčky v stravovaní
Omáčky a dresingy predstavujú v cateringu riziko: môžu stratiť svoju štruktúru, nedržia pokope alebo sú príliš slané. Ak ju nepodávate správne, môže sa rozliať a zašpiniť obrus - alebo dokonca oblečenie hostí. Máme pre vás zopár tipov, ako si poradiť s omáčkami na cateringovej akcii.
-
Zdobenie jedla na cateringové podujatie
O úspechu cateringového podujatia či večierku nerozhoduje iba chuť podávaného jedla, ale aj prezentácia jedál a rôzne dekorácie, na ktoré Vaši hostia ešte dlho nezabudnú. Ak viete, ako zdobiť jedlo a vybrať tie správne dekorácie, riad a stolovací servis, Vaša ponuka určite vynikne medzi konkurenciou.
-
Ako pripraviť catering na podujatie v exteriéri?
Jar, leto alebo skorá jeseň sú ideálnym časom na rôzne akcie v exteriéri. Klienti hľadajú cateringové spoločnosti, ktoré nielenže dodajú vynikajúce jedlo, ale postarajú sa aj o organizáciu celej akcie a zabezpečia potrebné vybavenie a personál. Ako zorganizovať úspešné podujatie v exteriéri?
-
Cenovo dostupné polievky na zimu
V zime najlepšie zahreje miska horúcej polievky. Hostia hľadajú najlepšiu chuť, zatiaľ čo majitelia reštaurácií hľadajú ... zisk. Tu sú naše návrhy, ako uspokojiť obe strany tým, že pripravíte chutné polievky z jednoduchých surovín.
-
Trend na december. Moderné diéty.
Nový rok sa blíži a hostia začínajú premýšľať o svojich novoročných predsavzatiach. Niektorí sa rozhodnú zmeniť svoje stravovacie návyky. Ktoré moderné stravovacie návyky sú v súčasnosti najobľúbenejšie a ako sa na ne pripraviť?
-
Novoročné predsavzatie — stať sa vegetariánom
Prichádza čas na novoročné predsavzatia a diéta je vždy horúca téma. Veľa vašich hostí využije túto príležitosť na to, aby vo svojom jedálničku obmedzili mäso, alebo ho dokonca úplne vyradili. Prečítajte si nášho krátkeho sprievodcu cateringom pre vegetariánov.
-
Jednoduché menu bez laktózy
Laktóza je potravinový alergén, ktorý sa nachádza v mliečnych výrobkoch. Čo podávať hosťom, ktorí neznášajú alebo sú alergickí na laktózu?
-
Diétne stravovanie. Ako zostaviť diétnu ponuku pre zákazníkov?
Tu je niekoľko nápadov na zdravé stravovanie do vášho menu!
-
Alergény v jedle - čo by mal vedieť každý prevádzkovateľ reštaurácie
Potravinové alergie a neznášanlivosť sú čoraz častejšie, následky konzumácie nesprávneho jedla sa môžu prejaviť od vyrážok alebo problémov so zažívacím traktom, až po extrémne a fatálne reakcie. Poďme zistiť, ako pripraviť vašu kuchyňu a ako informovať hostí o potravinových alergénoch.
-
Trend na október. Víno
Ťažko je možné si predstaviť menu v reštaurácii bez vína. Firemné akcie, rodinné oslavy, tapas, alebo večera s priateľmi – zákazníci sa tešia, že každú z týchto udalostí si môžu užiť s pohárom červeného alebo bieleho. Čo potrebujete vedieť o víne, aby ste vybrali tie správne pre vašu reštauráciu?
-
Trendy na november. Menu na Vianoce, Silvester a zimnú párty sezónu
Vianočná a zimná párty sezóna je už za rohom. Pozrite sa na najnovšie trendy v gastronómii, ktoré vám pomôžu opäť okúzliť vašich hostí.
-
Ako variť ryžu? Niekoľko tipov na prípravu rôznych druhov ryže
Hoci je ryža základom výživy takmer pre tretinu svetovej populácie, musí ešte zaujať svoje správne miesto v reštauračných ponukách. Zistite viac o jej druhoch a odrodách a inšpirujte sa rozmanitosťou, ktorú ryža prináša.
-
Catering na konferencie - nápady na menu
Perfektné menu na konferencii by malo byť ľahké, chutné a sýte. Čo zahrnúť do ponuky pre tento typ akcie?
-
Firemná akcia - ako oslniť vašich hostí?
Pri firemných udalostiach je konverzácia vždy sprevádzaná dobrým jedlom, ale nie vždy sa podarí vytvoriť skvelú atmosféru.Čo môže poskytovateľ stravovania urobiť, aby vytvoril udalosť nezabudnuteľnou?
-
Firemný vianočný večierok – čo očakávajú klienti?
Vianočný catering je pre vás hračkou. Buďte však opatrní: ak nevezmete do úvahy požiadavky vašich klientov, môžu byť s vašou službou nespokojní bez ohľadu na to, aké chutné jedlo servírujete.
-
Marinovanie rôznych druhov mäsa
Jemnosť, farba, aróma a chuť - dobrá marináda to všetko zabezpečí. Ako zladiť marinádu s typom mäsa?
-
Čerstvý šalát počas celej akcie
Zvädnutý a vodnatý šalát je nočnou morou kuchára - najmä teraz, keď sa zdravá výživa vrátane veľkého množstva zeleniny stáva čoraz obľúbenejšou. Ako sa uistiť, že váš šalát zostane čerstvý a chrumkavý počas celej párty?
-
Letné dekorácie v stravovaní
Na letných podujatiach je niečo zvláštne - ich atmosféra je uvoľnená a veselá, môžu byť situované vonku a trvať až do neskorých hodín. Preto by ich nastavenie malo byť rovnako jedinečné.
-
Ako udržať omáčku hladkú počas celej akcie?
V oblasti stravovania zohráva dôležitú úlohu prezentácia jedál - v konečnom dôsledku jeme hlavne očami. Omáčky môžu byť zložité a môžu dokonca zničiť konečný efekt. Ako ich udržať hladké počas celej akcie?
-
Mäsová omáčka – praktické rady, ako vytvoriť perfektnú kombináciu
Chuť mäsa závisí vo veľkej miere od kvality, spôsobu chovu, typu mäsa, ako aj spôsobu tepelného spracovania. Preto mäso chutí rôzne v závislosti od toho, či kravu kŕmia trávou alebo obilím, či mala ovca 6 alebo 12 mesiacov, či je to plece alebo hrudník a či mäso grilujete alebo varíte. Okrem toho je pri vytváraní jedla dobré pamätať na to, aký vplyv majú na jeho chuť prílohy. Ak sa vám podarilo získať kvalitné mäso, stojí za to zvážiť, ako ho pripraviť a s akou omáčkou ho servírovať, aby jedlo nestratilo svoju kvalitu.
-
Ako efektívne znížiť straty mäsa počas jeho spracovania
Pri každodennom výpočte nákladov na potraviny (food cost) a zvyšovaní ziskovosti jedál je potrebné brať do úvahy straty mäsa, ktoré vznikajú počas jeho prípravy. Vďaka starostlivo zvolenému spracovaniu môžete znížiť náklady a zároveň zachovať jedlo chrumkavé a šťavnaté. Zistite ako vznikajú úbytky, a spoznáte niekoľko pravidiel, ktoré vám ich pomôžu efektívne znížiť.
-
vAko kúpiť kvalitné mäso? Praktické rady, ktoré využijete
Aby klient po ochutnaní jedla povedal, že sa mu to „rozplýva na jazyku“, treba prejsť dlhú cestu. Pre mäso sa táto cesta začína už počas chovu. Výber správnej suroviny je preto kľúčovým prvkom, ktorý má dôležitý vplyv na hotové jedlo. Možno sa vám hodí niekoľko praktických rád: čomu je potrebné venovať pozornosť pri kúpe mäsa a ktoré prvky sa najlepšie používajú v skupinovom menu.
-
Ako sa pripravovalo mäso v tradičnej kuchyni a ako teraz
Keď rozmýšľate nad tým, ako pripraviť mäsové jedlo, napadne vám množstvo možností. Naskytuje sa však aj taká možnosť, že zdrojom inšpirácie sa môže stať tradičná slovenská kuchyňa. Hlavne také koreniny, spôsoby prípravy alebo prísady, na ktoré sa už zabudlo.
-
Mladí pracovníci - ako ich motivovať?
Rozmýšľate často o mladých pracovníkoch: prichádzajú hneď po škole, nevedia toho veľa a očakávajú modré z neba? Akonáhle sa zapracujú, zmenia prácu a odcestujú do zahraničia? Takýto scenár je veľmi pravdepodobný. Existujú možnosti, vďaka ktorým zmeníme nestabilnú mládež na jeden tím, ktorý u nás zostane dlhší čas.
-
Zostavte perfektné skupinové menu s našou brožúrou!
Zaujíma vás, ako vytvoriť perfektné skupinové menu? Hľadáte nápady na špeciálne mäsové jedlá? Stiahnite si našu brožúru a získajte inšpiráciu! Objavte chutné a rýchle recepty na mäsové jedlá, ktoré vytvorili naši šéfkuchári.
-
Poludňajšie a skupinové menu
Príprava poludňajšieho a skupinového menu je naozajstnou kulinárskou a organizačnou výzvou. Stiahnite si našu brožúru, ktorá je plná tipov, odporúčaní a receptov na túto tému.
-
Surovinové náklady na prípravu jedál
Majte pod kontrolou svoju kuchyňu. Dozviete sa, ako efektívne vypočítať náklady na prípravu jedál tzv. food cost.
Top recepty
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
- Školenia sú ZADARMO a bez reklám
- Školenia vytvorili šéfkuchári z celého sveta
- VIdeá sledujete neobmedzene