Cestoviny
Znovu objavte unikátnu chuť cestovín.
-
Ako propagovať reštauráciu na internete?
Existujú tri dôvody, prečo moderná reštaurácia nemôže existovať bez propagácie na internete. Po prvé, návštevníci tam hľadajú praktické informácie o obľúbených reštauráciách. Po druhé, na internete vytvárajú odporúčania a recenzie a odporúčajú overené prevádzky ostatným používateľom. A do tretice- hľadajú tam kulinárske inšpirácie, ktoré môžu prísť ochutnať do vašej reštaurácie.
-
Ako propagovať reštauráciu na sociálnych médiách?
Byť tam, kde sú hostia, to je základ marketingu reštaurácií. Ak nemáte profil na Facebooku a Instagrame, prichádzate o zákazníkov, ktorí tam hľadajú informácie a inšpiráciu.
-
Ako pre cestoviny vybrať správnu omáčku?
Taliani nejedia špagety s bolonskou omáčkou. Mäso sa zvyčajne kombinuje s cestovinami tagliatelle (ploché pásiky) alebo pappardelle (široké pásiky). Správny tvar cestovín zdôrazňuje chuť a textúru omáčky. Samozrejme, že na Slovensku nebudeme jesť „po taliansky“, pretože jedlá si vyžadujú adaptáciu. No talianske cestoviny predstavujú stále nevyužitý potenciál. Slováci najčastejšie konzumujú slovenské (78 %) a talianske (74 %) jedlá. Čoraz viac však hľadajú nové vône a spojenia. Preto je veľmi ťažké odlíšiť sa tým, že podávate špagety pomodoro.
-
Ako robiť dobré fotografie jedál?
Kulinárske fotografovanie nemusí byť náročné! Dokonca aj fotoaparátom v telefóne môžete fotografovať jedlá a potom sa nimi hrdo pýšiť na internete. Stačí si zapamätať pár pravidiel a osvojiť si praktické triky.
-
Cestovinové jedlá – dokonalý spôsob, ako zvýšiť zisk v reštaurácii!
Je to náhoda, že talianska kuchyňa je taká populárna? V prvej chvíli vám prídu na myseľ jedinečná chuť a jednoduchosť. No viac ako 600 rôznych typov cestovín tiež hrá svoju rolu. Ale podstatný je tiež iný aspekt – biznis.
-
Ako efektívne prezentovať cestovinové jedlá?
Umne vybraný servis na stolovanie a použitie správnych prezentačných techník sú kľúčom k tomu, aby už pohľad na samotné jedlo stimuloval chuťové poháriky. Pre šéfkuchára je to príležitosť využiť svoju tvorivosť a propagovať vlastný štýl. Hostia majú vďaka tomu bohatší kulinársky zážitok, za ktorý sú ochotní zaplatiť viac.
-
7 tipov, ako zdokonaliť cestovinové jedlá
Najväčšie čaro cestovinových jedál spočíva v ich jednoduchosti. Nič však nebráni tomu, aby tieto jedlá boli v menu skutočnými hviezdami. O to viac, že Vám vedia priniesť vysoký profit.
-
Tortellini: základný kameň talianskej kuchyne
Poznáte talianske tortellini? Viete, ako vznikol ich názov a aká legenda sa ním spája? Čítajte ďalej a nechajte sa inšpirovať talianskymi vianočnými zvykmi a receptami z dielne našich šéfkuchárov.
Top recepty
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
- Školenia sú ZADARMO a bez reklám
- Školenia vytvorili šéfkuchári z celého sveta
- VIdeá sledujete neobmedzene