Tradičné menu v modernom poňatí
Unikátne spojenie známych surovín v nevšedných kombináciách.
-
Sedem tipov na vianočnú rybu
Ťažko si čo i len predstaviť vianočnú oslavu bez rýb. Niektorí hostia uprednostňujú tradičné chute, zatiaľ čo iní s radosťou siahnu po niečom novom. Pozrite sa, ako ich všetkých ohúrite.
-
Päť tipov na prvotriedny vianočný catering
Koniec decembra je pre cateringové spoločnosti pravdepodobne najrušnejším obdobím roka. Poradíme vám, ako sa pripraviť na vianočné šialenstvo zdokonalením svojich súčasných postupov a praktík, vďaka čomu uspokojíte svojich zákazníkov a ... nezbláznite sa!
-
Jesenné polievky, ktoré vaši hostia budú milovať
Tak zbohom, studené polievky! Teraz je načase popremýšľať o polievkach, ktoré vašich hostí poriadne zahrejú v sychravých jesenných a zimných dňoch. Ktoré polievky by ste určite mali zaradiť do svojho jedálneho lístka? Pripravili sme množstvo inšpirácií pre všetkých kuchárov - pre tých tradičných, moderných, ale aj tých, ktorí sa špecializujú na jedlá z ďalekých kútov celého sveta.
-
Letné recepty: Svieže gastronomické trendy
Letné menu musí byť chutné, výnimočne fresh a je tiež dôležité vychutnať si ho v dobrej spoločnosti. Ťažké hlavné jedlá v lete nahrádzame ľahšími, pripravenými z prírodných sezónnych surovín. Obvykle obmedzujeme tiež mäso a preferujeme skôr jedlá rastlinného pôvodu. Poradíme Vám, ako zostaviť svieže letné menu, ktoré si Vaši hostia určite zamilujú.
-
Ako si vyrobiť ľahké vegetariánske jedlo v reštaurácii?
Vegetariánske jedlá by mali byť takmer v každej reštaurácii. Prečo? Hoci vegetariáni nejedia mäso, veľa masožravcov konzumuje vegetariánske jedlá.
-
Vychutnajte si sezónu koreňovej zeleniny! Tipy na jedlá a nápoje.
Je čas rozlúčiť sa so sladkými paradajkami a letnými fazuľami. Je tu jeseň, takže privítajte koreňovú zeleninu. Ako ju môžete použiť?
-
Menu na Vianoce a Silvestra. Chyby, ktoré často robíme.
Ak máte počas Vianoc a na Silvestra množstvo zákaziek, alebo organizujete podobné udalosti už roky, mohli by ste uviaznuť v starých zvykoch. A v takom prípade môžete opomenúť niekoľko dôležitých detailov, ktoré ovplyvňujú spokojnosť vašich zákazníkov. Aké sú tie najčastajšie chyby?
-
Regionalne špeciality slovenskej a českej kuchyne
Práve držíte v rukách brožúru, ktorá by mala byť predovšetkým skôr inšpiráciou, než obyčajným návodom. Inšpiráciou na to, aby ste znovu objavili niektoré neprávom zabudnuté regionálne suroviny a pokrmy, odpradávna späté s miestami, na ktoré sa tu zameriame. Mohli by sme popísať viac strán, než má táto brožúra, také veľké kulinárske bohatstvo tieto miesta ponúkajú. Chceli by sme vás však predovšetkým inšpirovať k návratu ku koreňom s maximálnym využitím lokálnych surovín a ich spracovaním.
-
Septembrový trend: Zabudnutá zelenina
Kardón, rastlinná ustrica alebo patizón- to sú len niektoré druhy zabudnutej zeleniny, ktoré kedysi vládli v kuchyni. Súčasní kuchári sa snažia vrátiť ich späť a ponúknuť ich svojim hosťom.
-
Jedlo do ruky - Špízy, tyčinky, lízatká
Rôzne variácie jedál v malých porciách sú ideálne pre rôzne podujatia. Ľahko sa pripravujú a ešte ľahšie sa konzumujú. Ich kreatívny potenciál poteší vašich hostí.
-
Varenie naživo krok za krokom. Stiahnite si infografiku.
Varenie naživo si vyžaduje prípravu. V našej novej infografike preskúmame všetky kroky potrebné pre vytvorenie nezabudnuteľnej šou. Zistite ako!
-
Júnový trend: Varenie naživo
Varenie naživo je módny trend. Je to skvelá správa pre kuchárov! Varenie naživo im môže pomôcť vytvoriť si vlastnú osobnú značku a spropagovať svoje reštaurácie. Môže tiež slúžiť ako prostriedok na vzdelávanie zákazníkov a nadviazanie spoločného kulinárskeho dialógu.
-
Sezónny sprievodca letnou zeleninou a ovocím
Leto je pre kuchárov úžasným obdobím, pretože ponúka najširšiu škálu sezónnych surovín roka. Stojí za to sa zoznámiť s miestnymi výrobcami a vybrať tých, ktorí dodávajú suroviny najvyššej kvality. A ako hovorí príslovie: to, čo rastie spolu, ide spolu! Ľahké jedlá, osviežujúce nápoje, čerstvé šaláty, surové potraviny, zmrzliny, koktejly a samozrejme grilovacia sezóna.
-
Trend na máj: Grilovanie
Najstaršie metódy varenia sú najhorúcejším sezónnym trendom v reštauráciách. Aké sú očakávania klientov, pokiaľ chcú grilované jedlá? Ako im najlepšie vyhovieť, kde hľadať inšpirácie?
-
Kuchynské múdrosti: Know-how o špargle pre šéfkuchára
NÁKUP, SKLADOVANIE A SPRACOVANIE ZVYŠKOV. Užitočné doporučenia pre špargľu.
-
Trend na apríl: Flexitariánstvo
Stále častejšie si hostia objednávajú jedlo bez mäsa. Dokonca aj keď si to momentálne neviete predstaviť, musíte sa pripraviť na nadchádzajúci nový trend - flexitariánstvo.
-
Tri stravovacie trendy na jar
Potravinársky obchod sa mení rýchlo. Tu sú tri trendy, ktoré transformujú reštaurácie a stravovacie zariadenia.
-
Marcový trend: Stravovanie v reštauráciách
Prvý krát za mnoho rokov ľudia jedia o niečo menej v reštauráciách ako kedykoľvek predtým. Trend stravovania v reštauráciách slabne a kvalita jedál už nestačí na vybočenie z priemeru. Aby ste dokázali prilákať zákazníkov, musíte uspokojiť celý rad ich potrieb a zabezpečiť im výnimočný zážitok.
-
7 ingrediencií, ktoré by mali byť vo vašom jarnom menu
Jar je čas, keď teplota stupa a dni sa opäť predlžujú. Hoci zimné ingrediencie boli lahodné, všetci sa potešíme, keď vidíme svieže, jasné farby ovocia a zeleniny, ktoré začínajú rásť. Samozrejme, naše telo začne túžiť aj po nových príchutiach. Ako kuchári preto musíme rozšíriť škálu našich receptov a pripraviť sezónne menu. Vždy je dobré zamerať sa na zeleninu a ovocie, ktoré majú hlavnú sezónu. Práve vtedy sú tieto suroviny najčerstvejšie a najlepšie chutia.
-
Februárový trend: Bez odpadu
Zníženie množstva odpadu je jedine prospešné - znižuje totiž náklady na porciu a odpad, výrazne zvyšuje prestíž reštaurácie alebo stravovacích zariadení a v neposlednom rade odpovedá na potreby hostí, pretože si čoraz viac uvedomujú ekologické náklady na výrobu a spracovanie potravín. Otázkou je - môžeme skutočne dosiahnuť cieľ nulového odpadu?
-
Tipy od šéfkuchárov na zimné polievky a dusené jedlá
Počasie vonku má veľký vplyv na našu chuť a náladu. Keď sa ochladzuje, polievka a dusené jedlá by mali mať významné miesto v našom menu. Doplnené výdatnými surovinami, môžu vyvolať u vášho hosťa teplú, plnú chuť a arómu.
-
Januárové trendy: Ľahké jedlá
Novoročné predsavzatia - začnú v januári a to má dôvod. Po všetkých tých ťažkých sviatočných jedlách, ktoré boli ponúkané počas rodinných stretnutí, spoločenských príležitostí a pracovných večierkov, náš žalúdok túži po úľave. Približne 45% ľudí začína diétu so začiatkom nového roka, pretože chcú schudnúť a odbúrať z jedálnička ťažké jedlá. To však neznamená, že títo hostia nemôžu byť obslúžení.
-
Ako sa pripraviť na nový rok - získajte infografiku!
Ako začať nový rok dobre v cateringovom biznise? Táto mapa vám ukáže rôzne kroky, ktoré stoja za to na začiatku roka, aby tá ďalšia akcia dopadla výborne. Získajte infografiku!
-
3 gastronomické trendy na zimu
Označme rok 2019 trendmi v gastronómii! V priebehu celého roka vám ponúkneme užitočné články pokrývajúce nadchádzajúce trendy vo svete reštaurácií a stravovacích zariadení. Za prvý štvrťrok Vám predstavíme nasledujúce trendy, ktoré nemôžete prehliadnuť.
-
Objavte najlepšiu zimnú zeleninu a ovocie, ktoré sa hodia k mäsu.
Ak chcete urobiť výnimočné pokrmy, plné chuti a výživy, nebude postačujúce pripraviť len mäso alebo ryby. Potrebné sú sezónne druhy zeleniny a ovocia, ktoré zaručujú maximálnu chuť, rôznorodosť s regionálnym dosahom. Vždy je vhodné ich použiť vo vrcholnej sezóne, v určitých odrodách, ktoré sa hodia najlepšie k mäsu alebo rybám, aby vašim hosťom priniesli najlepšiu chuť na tanieri.
-
8 ingrediencií, ktoré by ste mali mať vo vašom zimnom menu
Zelenina a ovocie sú k dispozícii takmer počas celého roka, ale väčšina z nich je zozbieraná v prirodzenej sezóne. Ich používanie v tom case má veľký význam.
-
Kulinárske techniky
Experimentujte s kulinárskymi technikami ako fermentácia, technika sous vide alebo sušenie, a využite ich výhody pre spracovanie surovín.
-
Druhy rýb
V európskych krajinách sa kuchyna ťažko zaobíde bez rýb. Niet sa čomu čudovať. Okrem ohromného bohatstva chutí, aké nám ponúkajú a nespočetného množstva spôsobov, akými ich môžeme pripraviť, sú dôležitým zdrojom bielkovín.
-
Plody mora
Napriek tomu, že sú plody mora neodlučne súčasťou stredozemné kuchyne, bola to však ich chuť, ktorá spôsobila, že sa rýchlo stali lahôdkou aristokracie na celom kontinente. Dnes sú oveľa obľúbenejšie a nadchnú jazýčky ľudí z rôznych regiónov sveta. Sú dôležitým zdrojom bielkovín a mastných kyselín omega-3 a okrem toho sú zásobené jódom a vitamínmi zo skupiny B.
Top recepty
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
- Školenia sú ZADARMO a bez reklám
- Školenia vytvorili šéfkuchári z celého sveta
- VIdeá sledujete neobmedzene