Menu

Suroviny

+

Plnko

Cesto

Consomé

  • Pšeničný škrob 250.0 g
  • Soľ
  • Voda 250.0 ml
  • Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 100.0 g
  • Olej 40.0 g
  • Stopkový zeler 40.0 g

Servírovanie

  • Cibuľa sadzačka, malá 30.0 ks
  • Čerstvý koriander 30.0 g

Jednoduchý spôsob prípravy priehľadného consommé so silnou chuťou. Servírovanie s orientálnymi pirohmi vynikajúco mení stereotyp klasického jedla.

...

Príprava

  1. Plnko

    • Mäso nakrájajte, premiešajte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang, na hodinu odstavte.
    • Odstráňte marinádu a mäso pomeľte.
      Krevety nakrájajte a krátko restujte na prudkom ohni. Vyberte ich z panvice.
    • Na rovnakej panvici nechajte zosklovatieť šalotku s cesnakom, pridajte nakrájané huby shitake, chilli a zázvor. Všetko restujte a odložte, aby zmes vychladla. Potom premiešajte s maslom a korianderom.
    • Korenie pridajte podľa chuti.
  2. Cesto

    • Pšeničný škrob zmiešajte so soľou, prilejte vodu a pripravte cesto.
    • Pridajte škrob z tapioky alebo zemiakovú múčku, olej a rozpracujte na rovnorodú hmotu. Zabaľte do fólie a odstavte na hodinu do chladničky.
    • Z pripraveného cesta vytvarujte valček s priemerom 4 cm a nakrájajte na 20 rovnakých kúskov.
    • Každý kúsok rozváľajte a naplňte plnkou. Zlepte okraj tak, aby sa vytvoril vejár a varte v pare.
  3. Consomé

    • Do vlažnej vody pridajte kurací bujón a premiešajte. Zeleninu nastrúhajte na hrubom strúhadle a premiešajte s mletým kuraťom, bielkami, drveným ľadom a jablčným octom.
    • Všetko vložte do bujónu, pridajte zvyšnú zeleninu a postupne ohrievajte na miernom ohni. Zohrejte až do teploty približne 95–97 °C a varte aspoň hodinu.
  4. Servírovanie

    • Na tanieri rozložte pripravené dochucovacie zložky a teplé pirohy (2 ks na porciu).
    • Zalejte teplým consommé.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu