Aké druhy ovocia možete grilovať?
Grilovať možete akékoľvek ovocie, avšak niektoré sú obzvlášť chutné, ak sú pripravené týmto sposobom. Ktoré by ste si mali vybrať?
Ako dlho by ste mali ovocie grilovať
Pri grilování ovocia je nevyhnutné sledovanie času - nechcete, aby zhorelo, ale musíte mu dať dostatok času na zjemnenie a správnu karamelizáciu cukrov. Ako dlho by ste mali grilovať nejobľubenejšie ovocie?
- Broskyne - približne 10 minút
- Marhule – približne 6 minút
- Neolúpané banány – približne 15 minút
- Ananás – približne 8 minút
- Papája – približne minút
- Melón– približne 5 minút
- Hrušky – približne 8 minút
- Celé jablká – približne 40 minút
- Krájené jablká – približne 6 minút
- Slivky– približne 6 minút
Grilované ovocie - päť inšpirácií
Tu je niekoľko návrhov na šaláty, predjedlá a dezerty s grilovaným ovocím.
Jablká s plnkou zo šošovice
Zaujímavé grilované predjedlo. Vyberte z jabĺk jadierka a naplňte ich zelenou alebo hnedou šošovicou, ochutenou mletou paprikou, čiernym korením a majoránkou alebo tymiánom.
Jablká zabaľte do fólie a grilujte asi 30–40 minút, kým nebudú mäkké.
Grilované jablko a modrý syr na hrianke
Kúsky bagety, grilované jablko a rozdrobený modrý syr stačia na vytvorenie tohto jednoduchého, ale chutného pokrmu. Je to vynikajúci nápad pre letné bufety aj pre večierky organizované v reštaurácii alebo doma.
Grilovaný melón a šalát zo syra halloumi
Grilované ovocie dodá každému šalátu zaujímavý nádych! Možnosti sú nekonečné - jednou z nich je grilovaný melón a šalát zo syra halloumi. Všetko, čo musíte urobiť, je nakrájať ingrediencie, ugrilovať ich a podavať na listoch šalátu.Pridajte nakrájanú reďkovku a Záhradnou zálievku Knorr a vychutnajte si vynikajúci šalát.
Grilovaný banán s horkou čokoládou
Klasický grilovaný dezert - vynikajúci a rýchly na prípravu. Všetko, čo musíte urobiť, je ugrilovať neolúpaný banán po všetkých stranách, až kým šupka nezmení farbu. Potom ho pozdĺžne rozkrojte a podávajte s rozpustenou horkou čokoládou, kyslým želé z čiernych ribezlí a kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Grilovaný ananás so smotanovým dipom a citrónom
Na prípravu veľmi rýchly a vylepšený dezert. Kúsky ananásu potriete medom, napichajte na špajlu a ugrilujte. Po niekoľkých minútach je to pripravené k podávaniu so smotanovým dipom a lístkami z čerstvéo citróna.
Prečítajte si ďalšie tipy na grilovanie a pripravte sa na grilovaciu sezónu. Kliknite sem!