Menu
Predhrejte gril na požadovanú teplotu.

Predhrejte gril na požadovanú teplotu.

Položenie potravín na studený gril je receptom na katastrofu.

Mäso, najmä keď je narezané na hrubšie plátky, by malo mať izbovú teplotu predtým, než ho položime na gril.

Mäso, najmä keď je narezané na hrubšie plátky, by malo mať izbovú teplotu predtým, než ho položime na gril.

To uľahčí grilovanie zvnútra.

Polejte mäso olejom.

Polejte mäso olejom.

Vďaka tomu bude mäso šťavnaté a zabránite prilepeniu na rošt.

Ak chcete dať omáčku na grilované mäso, počkajte, kým bude mäso skoro ugrilované.

Ak chcete dať omáčku na grilované mäso, počkajte, kým bude mäso skoro ugrilované.

V prípade, ak potierame mäso omáčkou počas celého grilovania, može sa na mäse pripáliť, najmä   ak obsahuje cukor, ako napr.BBQ omáčka.

Burger karbonátky majú tendenciu sa v strede vydúvať.

Burger karbonátky majú tendenciu sa v strede vydúvať.

Aby ste sa tomu vyhli a vytvorili dokonale plochý hamburger, musíte stlačiť stred surovej karbonátky buď palcom alebo lyžičkou.

Mäso marinujte dlhšie ako dve hodiny, najmä ak je vaša marináda

Mäso marinujte dlhšie ako dve hodiny, najmä ak je vaša marináda

vyrobená z ananásu alebo papáje.

Mäso servírujte po vybratí z grilu

Mäso servírujte po vybratí z grilu

po uplynutí pár minut, pokým sa šťava, ktorá je sústredená hlavne v strede, presunie až k okrajom.

Aby ste ušetrili čas,

Aby ste ušetrili čas,

namočte väčšie množstvo špajdlí do vody s obsahom citróna a potrite olejom ešte pred grilovaním.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu