V Indii sa na konzumáciu jedla z taniera namiesto príborov používa chlieb. Najjednoduchšie sú vyrobené z múky, soli a vody. Najbohatšie sú vrstvené, vyrobené z cícerovej múky a s voňavou náplňou.
Indické pečivo
Chapati / roti
Najjednoduchší druh chleba z pšeničnej múky, pečený na horúcom kameni alebo tave - vypuklej kovovej panvici.
Naan
Najobľúbenejší indický kvasený chlieb s trochou jogurtu. Pečie sa v tandoori (valcovitá pec) a je sa s ghí (prepustené maslo).
Paratha
Druh viacvrstvového indického plochého chleba z pšeničnej múky. Často sa plní zemiakmi, listovou zeleninou alebo syrom.
Papadum
Tenký chrumkavý chlieb na báze koreneného cesta s výraznou rascovou arómou. Zvyčajne sa vyrába z urátovej múky (múky z čiernej fazule) a pečie sa na otvorenom ohni. Podáva sa ako predjedlo alebo desiata.
Puri
Hlboko vyprážaný chlieb, ktorý sa nafúkne do tvaru gule, takže je ľahké plniť ho karí alebo dal. Populárna voľba na raňajky.