Churrasco je španielske a portugalské pomenovanie grilovaného hovädzieho mäsa. V Brazílii tento výraz znamená jednoducho grilovanie.
Churrasco pôvodne označoval spôsob pečenia mäsa na ražni na ohni. Churrascaria je reštaurácia s bufetom s grilovaným mäsom, kde čašníci chodia s veľkými ražňami a dlhými nožmi, ktorými krájajú mäso priamo na taniere hostí.
Obrovské automatické ražne nad dreveným ohniskom nahradili jamy na otvorenom priestranstve, ktoré sa používali v minulosti. Pomalý proces zalievania mäsa zostal rovnaký ako pred takmer dvesto rokmi.
Brazílske BBQ: churrasco
00:59
UFS Academy: Portál pre online školenie profesionálnych kuchárov
Inštalovať túto web aplikáciu na svojom iPhone.Inštalovať túto web aplikáciu na iPadeInštalovať túto web aplikáciu na Androide.Inštalovať túto web aplikáciu na mobile Windows.
Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.Kliknite hore na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.