Rozhovor v kuchyni | Časť 3
Trendové ingrediencie, ktoré inšpirujú vaše varenie
Kurkuma
Nielenže je kurkuma známa vďaka jej zdravotným účinkom na posilnenie imunity, takisto v sebe zahŕňa bohatú korenistú chuť a dodáva žiarivú žltú farbu vašim jedlám.
Rastlinné jedlá založené na mäsových náhradách
Mäsové náhrady sa neustále zlepšujú a dostávajú sa veľmi blízko k chuti a vzhľadu reálneho jedla. Tempeh je skvelým príkladom. Je to všestranný produkt, ktorý presvedčivo preberá miesto hovädziemu mäsu a kuraciemu mäsu pri vegetariánskej úprave jedál.
Melasa
Nielen pre babičkinu kuchyňu, melasa sa používa prekvapivo v pikantných pokrmoch. Pridáva hlbokú chuť do jedál ako sú šalátové dresingy a marinády.
Jeruzalemský artičok
Táto zelenina má sladkú, takmer cesnakovú chuť. Je vynikajúca pečená, alebo vmiešaná do polievok.
Morské riasy
Vnímajte túto vysoko udržateľnú surovinu ako nový kel. S vysokou výživovou hodnotou a zaujímavou chuťou sú riasy vhodné pre tvorbu výnimočných jedál.