Rozhovor v kuchyni | Časť 5
Vždy existuje využitie! V kuchyni Gavinsa a Oliho sa nič nestráca. Aj odpad z jedla je surovým materiálom, ktorý by sa nemalo plytvať. S trochou odvahy a lásky k výrobku, môže byť vytvorené nové jedlo aj zo zostatkov.
Vytvorte recepty so zbytkovými surovinami.
Ak vám pravidelne zostávajú zvyšky, buďte šikovní. Vytvorte menu, kde tieto zvyšky Zužitkujete. Napríklad Chef Gavin, tvorca Burgershack, vytvoril lahodné hovädzie chilli tak, že využil zvyšky hovädzieho mäsa, ktoré sa nespotrebovalo v burgeroch. Oli znižuje svoj odpad marinovaním zvyšnej zeleniny vrátane karfiolu, špargle alebo uhoriek.
Dajte chlebu druhý život.
Máte zvyšný chlieb, ktorý je príliš tvrdý na servírovanie? Nakrájajte ho, ochuťte a pečte. Teraz máte dokonalé krutóny na ozdobenie vašich šalátov.
Bylinky na ľade.
Neexistuje nič, čo by pridalo silnejšiu chuť ako čerstvé bylinky, ale všetci vieme, že problémom je obmedzená doba použiteľnosti. Ale použite tento trik a môžete prekonať matku prírodu. Naplňte zásobník na ľad olivovým olejom, nakrájajte bylinky a potom ich vložte do oleja. Zmrazte ich a máte chuťovú bombu na jednoduchšie pridanie základu chute pre vaše jedlá.
Pri príchode skontrolujte všetky dodávky potravín.
Niekedy si nevšímame detaily, ale toto je dôležité mať stále na pamäti: Skontrolujte doručené potraviny, aby ste sa uistili, že sú dostatočne čerstvé tak dlho, aby sa mohli správne použiť.
Špeciálne zľavy môžu ušetriť dnešné jedlo.
Použite svoje denné špeciálne menu ako príležitosť na zostavenie jedál, ktoré obsahujú akékoľvek zvyšné suroviny, ktoré by inak skončili v odpade.
Darujte, čo by inak bolo na vyhodenie.
Pre všetky suroviny, ktoré viete, že nespotrebujete pred uplynutím expirácie, nájdite miestnu charitu a darujte suroviny tým, ktorí to potrebujú.
Znížte náklady na jedlo obmedzením odpadu
Ukazovateľ Food cost vám pomôže spočítať náklady na produkty potrebné na prípravu jedla. Použite tento nástroj a zvýšte ziskovosť svojej reštaurácie.