Pozrite sa na faktory, ktoré sú podľa spoločnosti dôležité pre zdravé stravovanie a na to, ako vytvoriť vyvážený pokrm.
Hoci chuť patrí ešte stále medzi najdôležitejšie dôvody preferencie jedál, zákazníci sú v rastúcej miere informovaní o wellness a o úlohe akú zohráva spôsob stravovania čo sa týka ich zdravia a dĺžky života a preto si výživa získava stále väčšiu pozornosť.
Tu sú zdravotné faktory, ktoré formujú názor verejnosti na zodpovednejší prístup k vlastnému zdraviu.
Práve v dôsledku zvýšeného záujmu o zdravé stravovanie by mali profesionálni poskytovatelia stravovacích služieb:
Ak chceme vytvoriť výživovo hodnotné a vyvážené menu, musíme poznať základy zdravého stravovania. Pozrieme sa na 2 základné zásady, ktoré sú uvedené nižšie a uplatňovať ich pri príprave zdravých jedál.
Tento návod publikovala Harvard School of Public Health a zobrazuje to, čo by malo byť na tanieri a odporúčané množstvo každej súčasti jedla tak, aby spolu vytvorili zdravé jedlo.
Teraz sa pozrime na Pyramídu USDA (Americké ministerstvo poľnohospodárstva), ktorá slúži ako návod zdravého stravovania. Zobrazuje odporúčané typy potravín, ktoré je potrebné konzumovať, ak chcete dosiahnuť zdravý príjem 2 000 kalórií.
Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite hore na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu. Kliknite dole na ikonu a zvoľte možnosť pridať na plochu.