Menu

Podnikanie na kolesách

Stánky Food truck na uliciach, kulinárskych festivaloch, raňajkových trhoch, zhromaždeniach alebo kultúrnych podujatiach v mestách môžete vidieť už niekoľko desaťročí. Všetko sa začalo v Spojených štátoch a v súčasnosti sa zákazníci občerstvujú vo Food truckoch po celom svete.

Snom o vlastnej reštaurácii často bráni finančná bariéra, napr. náklady na prenájom priestorov, zamestnávanie personálu a prostriedky na prevádzku podniku. Pojazdný stánok Food truck je mobilnou verziou reštaurácie, ktorá je úplne nezávislá a ponúka príležitosť ukázať svoje kulinárske zručnosti na rôznych miestach doma aj v zahraničí. Food truck je aj príležitosťou na doplnkové podnikanie popri reštaurácii. Prekročte rámec stacionárnych schém a zúčastnite sa na všetkých kulinárskych udalostiach, propagujte svoju reštauráciu, zvýšte u hostí povedomie o vašej reštaurácii a ponúkajte originálne jedlá pripravené špeciálne na danú príležitosť. 

Food truck – ako začať?

Základom úspechu je napísať spoľahlivý a dobrý podnikateľský plán vychádzajúci z typu automobilu (iný pre mobilný gril, iný pre prevádzku zmrzlinárne na kolesách), ktorý sa najviac hodí na mobilné podnikanie. Okrem toho je dôležité vybavenie automobilu (agregáty, fritézy, mikrovlnné rúry, chladničky, grilovacia platňa, digestor, ražeň, varnice) a pravidlá, ktoré sa majú dodržiavať pri prevádzkovaní. Ďalšie formy podpory podnikania vám navyše môžu pomôcť predstaviť sa na gastronomickom trhu (sociálne médiá, reklama v tlači, televízii, rozhlase).

Food truck vám umožňuje vytvoriť jedinečnú atmosféru v okolí reštaurácie a presiahnuť stacionárny charakter vašich priestorov. Prináša skvelú príležitosť na priamy kontakt šéfkuchárov s hosťami.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu