1. Úvod do Zero waste menu
Šéfkuchár Thais Gimenez v tomto videu predstavuje tému Zero waste menu – nový spôsob pohľadu na varenie zameraný na využitie ingrediencií šikovným spôsobom, zníženie odpadu a zvýšenie zisku. Nízky odpad je viac ako trend, je to nová perspektíva, ktorá tu zostane.
2. Pomaly pečený bôčik s karfiolovým pyré
V tomto videu sa dozviete, ako uvariť lahodný pomaly varený bravčový bôčik na ázijskom štýle s karfiolovým pyré so šéfkuchárom Craigom Elliottom. Toto jedlo využíva bravčový bôčik, cenovo dostupnejšie mäso, ktoré je však bohaté a chutné. V kombinácii s maslovou tekvicou, karfiolom a jablkami je to dokonalý jesenný pokrm s nízkym odpadom.
3.Mezze Maze Časť 1
Naučte sa variť Mezze Maze so šéfkuchárkou Joanne Limoanco Gedrano, cícerové vaflu doplnenou moutabalom, avokádovým humusom, repným želé a mikro zeleninou. V tejto prvej časti vám šéfkuchárka Joanne vysvetlí ingrediencie a ukáže, ako vyrobiť cesto na cícerové vafle.
4. Mezze Maze Časť 2
V tomto videu nájdete posledný krok k vytvoreniu Mezze Maze so šéfkuchárkou Joanne. Ukáže vám, ako pripraviť moutabal (dip z baklažánu a tahini), nakladané želé zo zvyšnej šťavy z nakladanej repy a ozdobu sušenými šupkami cícera, mikro zeleniny a nakladanou červenou repou. Potom predvedie, ako štýlovo položiť mezze.
5. Špaldová bruschetta s pomarančovými fermentovanými paradajkami
V tomto videu vás šéfkuchár Ronald Van-der-Laars naučí, ako vyrobiť Zero waste špaldovú bruschettu s pomarančovými fermentovanými paradajkami. Ukáže, ako dehydrovať oranžové paradajky, údiť Buffalo mozzarellu studeným dymom a ako obkladať bruschettu s celozrnným špaldovým chlebom.