1. Úvod
Hovorí sa, že jeme očami - zistite, ako môžete vylepšiť techniky servírovania so šéfkuchárom Coetzeem z Johannesburgu. Ukážeme vám, aké dôležité je servírovanie v kulinárskom umení a naučíme vás techniky, nástroje a trendy na príkladoch sezónnych receptov.
2. Čo je potrebné vziať do úvahy pri servírovaní jedla
Šéfkuchár Coetzee sa s vami v tomto kurze podelí o estetický zážitok, ktorý vám dá správne naservírované jedlo, predstaví vám tipy na praktickosť, rýchlosť a replikáciu servírovania vrátane štýlu a použitia sezónnych ingrediencií.
3. Sladké zemiaky a ďalšie prílohy
Kým nám šéfkuchár Coetzee ukazuje využitie sladkých zemiakov, diskutuje pri tom aj o ďalších možných prílohách, ktoré dotvoria dokonalé jedlo. Naučte sa, ako využívať tieto elementy esteticky, od teploty až po textúru.
4. Výber správneho riadu
Aj tvar vašeho riadu pri servírovaní môže hrať rolu! Zistite, ako využívať mriežkový systém, aby ste zabránili vzniku mŕtvych bodov na tanieri.
5. Tipy na servírovanie jedál
Šéfkuchár Coetzee pomocou sezónneho šalátu predvedie, čo robiť a čo nie pri servírovaní jedla. Ak chcete vylepšiť váš štýl servírovania v krátkom čase a dosiahnuť perfektné výsledky, pozrite sa na naše tipy týkajúce sa farieb, štruktúry a vrstvenia.
6. Sladké zemiaky (guľatý tanier)
Prevedieme vás procesom servírovania sladkých zemiakov, kozieho mlieka a peny s použitím guľatého taniera.
7. Karfiol (hranatý tanier)
Šéfkuchár Coetzee ukáže, ako pracuje s hranatým tanierom jednoduchými tónmi pri servírovaní šalátu s karfiolom. Experimentujte a predstavujte si jedlo predtým, ako ho skutočne naservírujete a vytvorte skvelé pokrmy!