1. Varené vajcia
Existuje niekoľko trikov, ako získať perfektné uvarené vajíčko. Šéfkuchár Vusi vám v tomto videu ukáže, ako na to.
2. Prepeličie vajcia
Prepeličie vajcia môže byť ťažké olúpať, ale nebojte sa, pomôžeme vám. V tomto videu šéfkuchár Alex Hall nazdieľa svoje jednoduché tipy, ako uľahčiť odstránenie škrupín.
3. Volské oko
V tomto videu sa dozviete tajomstvo prípravy dokonalých volských ok - od toho, na čom ich piecť, až po okorenenie.
4. Miešané vajcia
Rychlé video pre prípravu veľmi rýchleho jedla. Vynikajúce s toastom, paradajkami, či hubami.
5. Omeleta
Túto obľúbenú položku raňajkového menu je možné podávať aj na obed alebo večeru. Šéfkuchár Vusi pripraví klasickú verziu omelety z 2-3 vajíčok.
6. Holandská omáčka na vajce Benedikt
Holandská omáčka je kľúčovou ingredienciou pri príprave vajca Benedikt v reštaurácii. V tomto videu šéfkuchár Alex Hall vás prevedie tým, ako pripraviť klasickú holandskú omáčku, a nazdieľa lahodný recept na holandskú omáčku so špargľou.
7. Frittata
Frittata je taliansky jednoduchý pokrm z vajec, zemiakov a cibule. V tomto videu objavíte najlepšie tipy šéfkuchára Alexa pre rýchlu prípravu frittaty na varnej doske.
8. Quiche
Šéfkuchár Alex predvedie svoj recept na hráškový a chrenový quiche podávaný s hráškovými výhonkami a feta šalátom. Quiche je ideálny ako ľahký obed alebo predjedlo.
9. Vajcia En Cocotte
Eggs En Cocotte je klasický francúzsky recept, v ktorom sa vajcia pečú v jednotlivých ramekinoch vo vnútri dostatočne hlbokého pekáča s horúcou vodou. Zistite jednoduché tipy šéfkuchára Alexa pre varenie pečených vajec a ako získať zakaždým perfektnú textúru a konzistenciu.
10. Pošírované vajcia
Šéfkuchár Alex predvedie svoju jednoduchú metódu prípravy perfektných pošírovaných vajec, či už ich varíte jednotlivo alebo vo viac kusoch. Toto video obsahuje všetko od toho, ako zistiť, kedy sú vaše vajcia uvarené, až po užitočné tipy pre ich servírovanie.
11. Shakshuka
V tomto krátkom videu šéfkuchár Alex pripraví rýchlu marockú shakshuku. Je ideálna na sprestrenie brunchových a raňajkových menu vašej reštaurácie.
12. 63stupňové vajce
63stupňové vajce je vajce, ktoré sa varí pomaly vo vodnom kúpeli. V tomto videu šéfkuchár Alex vysvetľuje, prečo je varenie pri 63 stupňoch kľúčom k dosiahnutiu tej správnej krémovej textúry. Navyše ukáže jednoduchý a chutný recept na 63stupňové vajce sous vide s maslovými hubami a brioškovými krutónmi.
13. Nakladaný vaječný žĺtok
Skvelým spôsobom, ako pridať extra chuť, je nastrúhať nakladaný vaječný žĺtok na vrch jedál. Šéfkuchár Alex predvedie jednoduchý recept na vaječný žĺtok konzervovaný soľou a rôzne spôsoby použitia vaječného žĺtka, ktoré môžete vyskúšať.