Menu

01:55

1. Varené vajcia

Existuje niekoľko trikov, ako získať perfektné uvarené vajíčko. Šéfkuchár Vusi vám v tomto videu ukáže, ako na to.

02:21

2. Prepeličie vajcia

Prepeličie vajcia môže byť ťažké olúpať, ale nebojte sa, pomôžeme vám. V tomto videu šéfkuchár Alex Hall nazdieľa svoje jednoduché tipy, ako uľahčiť odstránenie škrupín.

02:26

3. Volské oko

V tomto videu sa dozviete tajomstvo prípravy dokonalých volských ok - od toho, na čom ich piecť, až po okorenenie.

02:05

4. Miešané vajcia

Rychlé video pre prípravu veľmi rýchleho jedla. Vynikajúce s toastom, paradajkami, či hubami.

01:51

5. Omeleta

Túto obľúbenú položku raňajkového menu je možné podávať aj na obed alebo večeru. Šéfkuchár Vusi pripraví klasickú verziu omelety z 2-3 vajíčok.

05:18

6. Holandská omáčka na vajce Benedikt

Holandská omáčka je kľúčovou ingredienciou pri príprave vajca Benedikt v reštaurácii. V tomto videu šéfkuchár Alex Hall vás prevedie tým, ako pripraviť klasickú holandskú omáčku, a nazdieľa lahodný recept na holandskú omáčku so špargľou.

02:09

7. Frittata

Frittata je taliansky jednoduchý pokrm z vajec, zemiakov a cibule. V tomto videu objavíte najlepšie tipy šéfkuchára Alexa pre rýchlu prípravu frittaty na varnej doske.

02:58

8. Quiche

Šéfkuchár Alex predvedie svoj recept na hráškový a chrenový quiche podávaný s hráškovými výhonkami a feta šalátom. Quiche je ideálny ako ľahký obed alebo predjedlo.

03:08

9. Vajcia En Cocotte

Eggs En Cocotte je klasický francúzsky recept, v ktorom sa vajcia pečú v jednotlivých ramekinoch vo vnútri dostatočne hlbokého pekáča s horúcou vodou. Zistite jednoduché tipy šéfkuchára Alexa pre varenie pečených vajec a ako získať zakaždým perfektnú textúru a konzistenciu.

04:14

10. Pošírované vajcia

Šéfkuchár Alex predvedie svoju jednoduchú metódu prípravy perfektných pošírovaných vajec, či už ich varíte jednotlivo alebo vo viac kusoch. Toto video obsahuje všetko od toho, ako zistiť, kedy sú vaše vajcia uvarené, až po užitočné tipy pre ich servírovanie.

01:37

11. Shakshuka

V tomto krátkom videu šéfkuchár Alex pripraví rýchlu marockú shakshuku. Je ideálna na sprestrenie brunchových a raňajkových menu vašej reštaurácie.

02:58

12. 63stupňové vajce

63stupňové vajce je vajce, ktoré sa varí pomaly vo vodnom kúpeli. V tomto videu šéfkuchár Alex vysvetľuje, prečo je varenie pri 63 stupňoch kľúčom k dosiahnutiu tej správnej krémovej textúry. Navyše ukáže jednoduchý a chutný recept na 63stupňové vajce sous vide s maslovými hubami a brioškovými krutónmi.

02:18

13. Nakladaný vaječný žĺtok

Skvelým spôsobom, ako pridať extra chuť, je nastrúhať nakladaný vaječný žĺtok na vrch jedál. Šéfkuchár Alex predvedie jednoduchý recept na vaječný žĺtok konzervovaný soľou a rôzne spôsoby použitia vaječného žĺtka, ktoré môžete vyskúšať.

Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu