1. Úvod
Naučte sa variť ako pravý thajský kuchár so šéfkuchárkou Saiphin Moore - majiteľkou thajskej reštaurácie Rosa´s Thai Café v Londýne. Uvedie vás do tajov unikátnych vôní a chutí, techník a ingrediencií thajskej kuchyne. A zároveň vám poskytne tipy na vytvorenie autentických thajských jedál vrátane pikantného karí alebo stir-fry morských plodov.
2. Použitie správneho vybavenia
Ovládnite umenie autentickej thajskej kuchyne s použitím základného vybavenia od panvice wok až po kvalitný ryžovar.
3. Využitie autentických ingrediencií
Šéfkuchárka Saiphin Moore vám predstaví základné ingrediencie a ukáže, ktoré čerstvé bylinky a korenie sú kľúčové pre vytvorenie autentického thajského jedla.
4. Vytvorenie základnej chuti jedla
Zistite, ako karí pasty a omáčky formujú základ mnohých thajských jedál vrátane klasického Pad Thai a stir-fries.
5. Najlepšie techniky pre zvládnutie základov
Šéfkuchárka Saiphin Moore bude hovoriť o využití wok panvice - základnom kuse vybavenia v každej thajskej kuchyni.
6. Hovädzie karí s kokosovým mliekom
Sledujte krok za krokom, ako vytvoriť výborné hovädzie karí, kde základ tvorí červená kari pasta, bylinky a samozrejme hovädzie mäso !
7. Morské plody
Ovládnite umenie prípravy morských plodov, kde základ tvoria voňavé bylinky a korenie, a naviac pridáme jednu tajnú ingredienciu...
8. Thajské zelené karí s kuracím mäsom
Základom tohto lahodného zeleného karí s kuraťom je zelená karí pasta a kokosové mlieko, ochucuje sa bylinkami a omáčkou s pridaním niekoľkých špeciálnych thajských ingrediencií.
9. Thajské červené karí s tekvicou
Bohaté červené karí s tekvicou je založené na červenej kari paste a kokosovom mlieku. Zároveň obsahuje výdatnú zeleninu a bylinky. Thajská klasika!
10. Restované kuracie mäso s bazalkou
Šéfkuchárka Saiphin Moore uvarí restované kura s bazalkou - klasické thajské jedlo zložené z cesnaku, chilli, kuracieho mäsa a niekoľko byliniek rovnako ako ikonické omáčky reštaurácie Rosa´s Thai Café.