Zoznámte sa so Jeanom
Ahoj! Šéfkuchár Jean Van Der Westhuizen vás prevedie rýchlokurzom, ako pripraviť dokonalý fond a zároveň sa podelí o všetko, čo sa o jeho príprave naučil na svojej 20-ročnej kulinárskej ceste.
Príprava a vybavenie kuchyne
Takmer každá kuchyňa je vybavená tak, aby ste mohli uvariť dostatočne veľké množstvo základného fondu. Zistite, čo šéfkuchár Jean používa vo svojej kuchyni.
Nakúpte správne suroviny
Pochopte rozdiel medzi typmi fondov a tým, ako vytvárať chute.
Príprava
Postupujte podľa pokynov šéfkuchára Jeana, aby ste zaručili optimálne varenie ingrediencií.
Techniky
Zistite, prečo teplota použitej vody môže mať veľký vplyv na výslednú chuť.
Zbieranie nečistôt
Šéfkuchár Jean vám ukáže, ako zbaviť fond nečistôt a nazdieľa svoje návrhy na pridanie zemitej chuti do fondov.
Zeleninový fond
Ako získať maximum chuti zo zeleniny s čo najmenším úsilím? Naučte sa triky od šéfkuchára Jeana!
Kurací fond
Naučte sa, ako sa vyhnúť horkastému kuraciemu fondu.
Scedenie fondu
Akonáhle sú všetky fondy uvarené, kuchár Jean ich scedí, aby nám ukázal rozdiely vo farbe.
Základné fondy od Unilever Food Solutions
Šéfkuchár Jean predstavuje radu Knorr Professional od spoločnosti Unilever Food Solutions, ktorá je skvelá nielen na vytvorenie fondov, ale aj na dotiahnutie pokrmov k dokonalosti alebo pridanie ďalšej hĺbky ich chutí.