Menu

Suroviny

+

Suroviny :


...

Príprava

  1. Suroviny :

    Žeruchový dip s majonézou Hellmann's:
    • Žeruchu a plocholistú petržlenovú vňať zbavte veľkých stoniek, blanšírujte ich 10 sekúnd vo vriacej osolenej vode a potom ich zalejte ľadovou vodou.
    • Žeruchu sceďte a osušte.
    • Zmiešajte ju s majonézou Hellmann's Professional.
    Klobásová rolka:
    • Šalotku nakrájajte nadrobno, 5 minút opekajte na panvici na rozpustenom masle a nechajte vychladnúť.
    • Šalotku zmiešajte s mäsom z klobásy, polovicou tymianu (natrhaného) a mletým bielym korením.
    • Zo zmesi vytvarujte dlhý šišiak, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte vychladnúť.
    • Žĺtky zmiešajte s horčicou a preceďte cez jemné sitko.
    • Lístkové cesto rozvaľkajte na veľký obdĺžnik s hrúbkou 3 mm a potrite ho ½ polevy.
    • Navrch položte mäsovú zmes. Cesto preložte, okraje pritlačte k sebe a nechajte 1 hodinu chladiť.
    Nakladaná zelenina:
    • Zohrejte ocot, cukor a soľ so 100 ml vody, kým sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
    • Červenú cibuľu nakrájajte nadrobno, uhorku na tenké plátky a reďkovky na štvrtiny.
    • Umiestnite ich do samostatných nádob a zalejte nálevom. Nechajte lúhovať cez noc.

  2. Podávanie :

    • Klobásovú rolku vyberte z chladničky, potrite ju zvyšným žĺtkom a posypte natrhaným tymianom a morskou soľou.
    • Pečte pri teplote 165 °C 20 - 25 minút, kým cesto nie je chrumkavé a zlatisté a plnka dobre prepečená.
    • Podávajte teplé s nakladanou zeleninou a žeruchovým dipom s majonézou Hellmann's.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu