Obohaťte vaše donáškové menu tým, že sa sústredíte na jedlá, ktoré môžu byť doručované zákazníkom do pohodlia ich domova.
Vyzdvihnite do popredia tie aspekty vašich jedál, ktoré podporujú imunitu
- Identifikujte tie pokrmy, ktoré majú skvelé účinky na zvyšovanie imunity, potom tieto jedlá zaraďte do jednej skupiny a umiestnite ju na začiatok vášho menu – podľa možností v sekcii nazvanej „Zvyšovanie imunity“, aby ste pritiahli pozornosť.
- Vyzdvihnite do popredia tie aspekty týchto jedál, ktoré sú mimoriadne prospešné pre imunitný systém a ich účinky uveďte v opisoch jednotlivých pokrmov.
- Spolupracujte s donáškovými spoločnosťami pri propagácii vašich jedál podporujúcich imunitu.
Skvelá hodnota prostredníctvom kompletných menu
Stravníci oceňujú dobrú hodnotu a kompletné menu predstavuje fantastickú hodnotu za peniaze. Kompletné menu tiež uľahčuje rozhodovanie o kúpe, pretože stravníci takto dostanú jedlo, nápoje a dokonca aj prílohu v jednom balíčku namiesto toho, aby ich museli kupovať samostatne a znášali tak ďalšie náklady.
Uistite sa, že k dispozícii budú rôzne kompletné menu pre skupiny rôznych veľkostí. Zlatým pravidlom pre dobrú donášku menu je zjednodušenie rozhodovania o kúpe, takže zákazníci prejdú z výberu menu do sekcie potvrdenia objednávky rýchlo a bez toho, aby sa dívali na menu iných reštaurácií pred nákupom u vás.
Dobré možnosti výberu by mali (prinajmenej) zahŕňať
- Menu pre jednu osobu
- Menu pre dvoch
- Kombinované menu a hostiny pre rodiny so 4 až 6 členmi
Nápady na zdravé a výživné jedlá do vašej donáškovej ponuky
Všetky nižšieuvedené pokrmy (s výnimkou západných jedál) sú najlepšie v kombinácii s bielou alebo celozrnnou ryžou.
Menu pre jednu osobu (západné)
Polievka:
Hubové cappucino s toastom s hľuzovkou a syrom
Hlavné jedlo:
Cestoviny s mušľami, paradajkami a olivami
Nápoj:
Čaj zo žltého tropického ovocia
Menu pre jednu osobu (čínske)
Predjedlo:
Šalát s červenej repy a čiernych húb s citrusovo-cesnakovým dresingom
Hlavné jedlo:
Restované kurča s medovou sójou a ázijskou zeleninou
Nápoj:
Horúci tamarindový čaj
Menu pre dvoch
Polievka:
Polievka z vareného hovädzieho chvosta s lopúchom a kvasenými sójovými bôbmi
Príloha:
Tofu s pýrom a pažítkou, výhonkami mungo a hubou shimeiji
Hlavné jedlo:
Dusená treska s cesnakovo-tamarindovou omáčkou
Menu pre 4 až 6 osôb
Polievka:
Polievka z bravčových rebierok s čiernym cesnakom, žezlovkou, koreňom a jujubou
Hlavné jedlo:
Placka Vermicelli s lufou, sójovým syrom, bambusovou dužinou a hubami shiitake
Hlavné jedlo:
Krevety v bylinkovom náleve
Hlavné jedlo:
Restované kurča s medovou sójou a ázijskou zeleninou
Postarajte sa o to, aby donáškové jedlá, ktoré ponúkate prevýšili očakávania
Vaše menu jedál na donášku nemôže byť len jednoduchou verziou vašeho menu, ktoré ponúkate na konzumáciu v podniku alebo ako jedlo, ktoré si zákazník berie so sebou. Ak chcete v donáškovej lotérii vyhrať, zaváži úplne všetko. Tu je niekoľko rýchlych tipov:
- Zvoľte menu, ktoré sa doručuje jednoducho (a rýchlo!)
- Vyberte lákavé fotografie, ktorými zaujmete zákazníkov
- Používajte kvalitné značkové nepriepustné baliace materiály
- Spolu s vašimi donáškovými partnermi ponúkajte špeciálne akcie
- Dodávajte promptne a presne