
Môžeme zmiešať a zladiť štyri základné chute marinády, aby sme dosiahli požadovaný účinok. Vyberte si ingrediencie a pohrajte sa s nimi.



Bravčové mäso
Horčica + pohánkový med + cesnak
Olivový olej + klinčeky + pomarančový džús
Svetlé pivo + citrónová šťava + korenie

Hovädzie mäso
Červené víno + bobkový list + korenie
Worcesterová omáčka + horčica + rozmarín
Ústricová omáčka + ryžový ocot + sezamový olej

Hydina
Pomarančová šťava + sójová omáčka + zázvor
Biele víno + tychán + cesnak
Javorový sirup + chilli papričky + jablkový ocot

Jahňacie mäso
Biely jogurt + citrónová šťava + petržlen
Olivový olej + rasca + oregano
Červené víno + čierny čaj + majoránka

Zverina
Whisky + jalovec + repkový olej
Cmar + med + tymián
Červené víno + ocot + koriander

Na čo by ste mali pamätať pri marinovaní mäsa?
- Mäso nesmie byť zmrznuté. V opačnom prípade uvoľní vodu počas vyprážania.
- Marinované mäso uchovávajte v chladničke. Tým sa zabráni šíreniu baktérií.
- Kúsky mäsa by mali mať podobnú veľkosť. Marinádu absorbujú rovnomerne.
- Veľké kusy prepichnite nožom alebo vidličkou tak, aby sa marináda dostala dovnútra.
- Marináda by mala mäso úplne zakryť. Ak to nie je možné, nezabudnite mäso pravidelne otáčať.
- Ak vaša marináda obsahuje bylinky, pred vyprážaním odstráňte ich väčšie časti, mohli by zhorieť.
- Mäso marinované medom alebo cukrom by sa malo piecť a nie vyprážať, aby sa zabránilo karamelizácii.


Máme pre vás recepty! Vyskúšajte si ich a vychutnajte si tie najlepšie marinády navrhnuté našimi kuchármi.