1. Úvod
Zoznámte sa s Gilesom Edwardsom, výkonným šéfkuchárom reštaurácie La Tête v Kapskom meste. Táto reštaurácia sa riadi filozofiou „z farmy na stôl“, využíva techniky „zužitkovať všetko“, čím redukuje odpad a vytvára jedinečné a výborné pokrmy. Pripravte hovädzie srdce dvoma spôsobmi – vytvorte kulinárske skvosty z podceňovaných kúskov mäsa.
2. Prekážky konceptu „zužitkovať všetko“
Žiadny kulinársky koncept nie je bez prekážok. Človek musí pochopiť výzvy, ktoré so sebou prístup „zužitkovať všetko“ nesie, od prepravy až po získavanie potravín a udržateľnosť.
3. Hovädzie srdce – Príprava
Než sa naučíte, ako zachrániť nadbytočný tuk a použiť pre ďalšie pokrmy, začnete s prípravou hovädzieho srdca - orezávaním a rezmi na otvorenie srdca.
4. Grilované hovädzie srdce – 1. časť
V 1. časti uvidíte, ako hovädzie srdce nakrájať a okoreniť, než sa pustíte do 2. časti.
5. Grilované hovädzie srdce – 2. časť
Naučte sa niekoľko jednoduchých krokov, ako grilovať mäso a získať vzhľad so stopami po grile.
6. Grilované hovädzie srdce – 3. časť, francúzska zálievka vinaigrette
Naučte sa recept a techniku, ako vytvoriť vynikajúcu, čerstvú a aromatickú zálievku vinaigrette, ktorou sa hovädzie srdce dochutí.
7. Grilované hovädzie srdce – 4. časť, servírovanie
Naučte sa, akým spôsobom grilované hovädzie srdce podávať, skombinovať ho s čerstvým kaparovým šalátom, francúzskou zálievkou vinaigrette a šťavou z mäsa.
8. Tatarák z hovädzieho srdca – 1. časť
Ďalším pokrmom je tatarák zo srdca, najprv preberieme prípravu a krájanie hovädzieho srdca na malé kúsky, potom sa v 2. časti naučíte recept na ochutenie tataráku.
9. Tatarák z hovädzieho srdca – 2. časť
Pozrite sa na 2. časť a naučte sa, ako jednoducho tatarák naservírovať.