Menu

Suroviny

+

Filety zo zubáča:

Emulzia z červenej repy:

  • Červená repa, ošúpaná a opražená 500.0 g
  • Malinový likér 100.0 ml
  • Balzamikový ocot 50.0 ml
  • Lúpaný zázvor 10.0 g
  • Olivový olej 50.0 ml
  • Lúpaný jačmeň 800.0 g
  • Šalotka 60.0 g
  • Rama Culinesse Profi 0,9l 40.0 ml
  • Lístky čerstvej mäty
  • Koncentrovaný rybí bujón 30.0 ml

Karamelizovaný ružičkový kel:

  • Ružičkový kel 500.0 g
  • Maslo 30.0 g
  • Med 20.0 g
  • Citrónová šťava, čerstvá 10.0 ml
  • Soľ a korenie

...

Príprava

  1. Filety zo zubáča:

    ●       Zubáča nakrájame na 20 porcií (po 80 g) a potrieme repkovým olejom zmiešaným s Knorr Sypkým prípravkom na ochutenie na ryby. Vložíme do chladničky. ●       Marinované ryby zľahka opečieme (najprv stranu s kožou) na rastlinnom masle Rama Culinesse.
  2. Emulzia z červenej repy:

    ●       Opečenú repu ošúpeme, nakrájame na kocky a poriadne premiešame s malinovým likérom, balzamikovým octom a zázvorom. ●       Omáčku prepasírujeme cez jemné sitko a znova premiešame, zatiaľ čo pomaly pridávame olivový olej. Odložíme na teplé miesto. Časť repy nakrájanej na kocky môžeme dať bokom a tesne pred podávaním ju zmiešať s pyré. Zahrejeme Ramu Culinesse, šalotky vyprážame až kým nie sú priesvitné, pridáme uvarený jačmeň a dochutíme koncentrovaným rybacím bujónom. Na záver zmiešame s nasekanými lístkami mäty. Prikryjeme a odložíme na teplé miesto  
  3. Karamelizovaný ružičkový kel:

    ●       Blanšírovaný ružičkový kel prekrojíme na polovice a zľahka orestujeme na rozpálenom masle. Keď začne hnednúť, tak pridáme med, citrónovú šťavu a orechy. Dochutíme štipkou soli a korením. 
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu