Menu

Suroviny

+

Makové Tagliatelle

  • Knorr Tagliatelle 3kg 500.0 g
  • Maslo 100.0 g
  • Mak 100.0 g
  • Práškový cukor 50.0 g

Cukrová pena

  • Kryštalový cukor 300.0 g
  • Práškový cukor 120.0 g
  • Mlieko 600.0 ml

Puding

  • Práškový cukor 60.0 g
  • Zemiakový škrob 15.0 g
  • Vanilkový struk 10.0 g
  • Smotana na šľahanie 33% 400.0 ml
  • Vajcia 350.0 g

Servirovanie

  • Pomaranč 250.0 g
  • Čerstvá mäta 30.0 g

Vtáčie mlieko môžeme servírovať s karamelovými vlasmi alebo čokoládou.

...

Príprava

  1. Makové Tagliatelle

    • Uvarené Tagliatelle pridáme do spraženého masla, posypeme makom zmiešaným s práškovým cukrom
  2. Cukrová pena

    • Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do polotuhej hmoty, následne pridáme praškový cukor a šľaháme do tuhej peny.
    • Do hrnca pridáme mlieko, necháme zovrieť . Polievkovými lyžicami naberáme kopčeky snehu a varíme ich v mlieku asi 1 minutu z každej strany. Uvarenú cukrovú penu pomocou sitka opatrne vyberieme do misky.
  3. Puding

    • Smotanu necháme zovrieť a pridáme dužinu z vanilkového struku. V miske si vymiešame žľtka s praškovým cukrom a škrobom. Všetky ingrediencie spojíme a varime do jemného krému.
  4. Servirovanie

    • Puding naložime do misiek, pridáme makové tagliatelle a cukrovú penu ktorú opálime flamberom. Zdobíme pomarančom a mätou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu