Menu

Suroviny

+

Hamburger s fazuľou

  • Červená fazuľa (uvarená, osušená) 1000.0 g
  • Červená paprika 400.0 g
  • Červená cibuľa 100.0 g
  • Strúhanka 20.0 g
  • Vajcia 40.0 g
  • Rasca mletá 5.0 g
  • Cesnak 10.0 g
  • Olej 100.0 ml
  • Soľ 10.0 g
  • Korenie čierne mleté 5.0 g

Bylinkovo citrónová omáčka

  • Hellmann's DECORATIVE Majonéza 3l 300.0 g
  • Citron 210.0 g
  • Koriander, nasekaný 15.0 g

Doplnky

  • Paradajky 400.0 g
  • Mexické nachos 200.0 g
  • Citron

Podávanie

  • Burgrové žemle 900.0 g
  • Mexické nachos
  • Čerstvé zelené bylinky 40.0 g
  • Burgrové žemle 900.0 g
  • Mexické nachos
  • Čerstvé zelené bylinky 50.0 g

Hamburgery sú nielen chrumkavé žemle s mäsom, ale rovnako môžu byť aj vynikajúcou alternatívou pre vegetariánov a vegánov. Najlepšou voľbou pre úspešné grilované jedlo je aromatický hamburger vyrobený z červenej fazule alebo cíceru s koriandrom.

...

Príprava

  1. Hamburger s fazuľou

    • Osušenú fazuľu v mixéri posekáme na jemné kúsky.
    • Pridáme vajíčka, na jemné kocky nakrájanú cibuľu a papriku.
    • Dochutíme cesnakom, mletou rascou, soľou a čiernym korením.
    • Na koniec pridáme strúhanku a poriadne premiešame.
    • Vyformujeme 10 rovnakých hamburgerov.
  2. Bylinkovo citrónová omáčka

    • Citrónovú kôru nastrúhame a vytlačíme z neho šťavu.
    • Do majonézy pridáme citrónovú kôru, šťavu a nasekaný koriander tak, aby omáčka nebola riedka.
  3. Doplnky

    • Paradajky pokrájame na plátky a citróny na štvrťky.
  4. Podávanie

    • Žemle opečieme na grile.
    • Na dolnú časť ukladáme hamburger z fazule, plátky paradajok, potrieme omáčkou a prikryjeme žemľou.
    • Podávame s nachos.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu