Menu

Suroviny

+

Na fritatu:

  • Parmezán 100.0 g
  • Šalotka 100.0 g
  • Cesnak 20.0 g
  • Olivový olej 50.0 ml
  • Baby špenátové listy 250.0 g
  • Grilovaná paprika 350.0 g
  • Syr mozzarella 250.0 g
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Vajcia 30.0 ks

Zostávajúce ingrediencie:

  • Parmezán 3.0 g
  • Šalotka 11.0 g
  • Cesnak 1.0 g
  • Baby špenátové listy 28.0 g
  • Kyslá smotana 300.0 g

Vyskúšajte recept na vegetariánsku frittatu s mozzarellou a špenátom, ktorá je nadýchaná a ľahká ako obláčik.

...

Príprava

  1. Na fritatu:

    • Do misky rozklepnite vajce, pridajte zakysanú smotanu, najemno nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetky prísady dobre premiešajte.
    • Grilovanú papriku pridajte do zmesi vajec a parmezánu.
    • Šalotku a cesnak nakrájajte nadrobno a osmažte dozlatista. Pridáme umyté špenátové listy, premiešame a odložíme bokom.
    • Zeleninu pridajte do zmesi vajec a parmezánu.
    • Do nepriľnavej panvice nalejte trochu olivového oleja, nalejte hotovú zmes a pridajte niekoľko kúskov mozzarelly. Chvíľu smažte, ale dávajte pozor, aby ste ju nespálili.
    • Pokrm môžete na chvíľu vložiť do rúry alebo pod gril.
  2. Zostávajúce ingrediencie:

  3. Servirovanie:

    • Vaša Frittata môže byť ešte nadýchanejšia (takmer ako suflé), ak bielky vyšľaháte zvlášť a pridáte ich k ostatným prísadám až na samom konci.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu