Menu

Suroviny

+

Na paradajkový tatarák:

Na majonézu s bazalkou a petržlenovou vňaťou:

Na bazalkové lupienky:

  • Bazalka, čerstvá, listy
  • Rastlinný olej, na vyprážanie

Na ozdobenie a podávanie:

  • Cherry paradajky
  • Reďkovky
  • Bylinky, drobné

Vyskúšajte recept na originálny vegánsky tatarák z paradajok s bazalkovými lupienkami.

...

Príprava

  1. Na paradajkový tatarák:

    • Paradajky rozpulte, odstráňte jadrovník a nakrájajte nadrobno.
    • Cibuľu a uhorky nakrájajte nadrobno ako pri klasickom tataráku z hovädzieho mäsa.
    • Paradajky zmiešajte s cibuľou, uhorkou, Primerbou, umami esenciou, horčicou, soľou a čiernym korením. Umiestnite do chladničky na približne 2 hodiny.
    • Po vychladnutí dajte zmes do jemného cedníka a nechajte odtiecť prebytočnú tekutinu, ktorú si nechajte na podávanie.
  2. Na majonézu s bazalkou a petržlenovou vňaťou:

    • Majonézu zmiešajte s petržlenovou vňaťou a Primerbou, v prípade potreby pridajte niekoľko kvapiek čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy.
  3. Na bazalkové lupienky:

    • Listy ponorte na niekoľko sekúnd do horúceho oleja a potom ich položte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný tuk.
  4. Na ozdobenie a podávanie:

    • Z odkvapkaného paradajkového tataráku vytvarujte lyžicou gnocchi a položte ich na tanier.
    • Pridajte majonézu a bazalkové lupienky a ozdobte cherry paradajkami, reďkovkami a bylinkami.
    • Tip: Tatarák môžete podávať aj pomocou tvarovacieho krúžku.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu