Menu

Suroviny

+

P r í p r ava


...

Príprava

  1. P r í p r ava

    Očistený topinambur pokrájame na menšie kúsky a spolu so šalotkou a čerstvým tymianom speníme na masle. Zalejeme vývarom pripraveným zo zeleninového bujónu, privedieme do varu. Potom pridáme zemiaky a spolu varíme do mäkka.
    Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie, podľa chuti dosolíme a okoreníme. Všetko sa vymixuje s čerst-vým maslom a precedí cez jemné sitko.
    Vajcia varíme vo vodnom kúpeli na teplote 62,5 °C 1 hodinu. Potom vyklepneme zo škrupinky.
    Polievku podávame s vajíčkom a doplníme jablkovými rezančekmi, chrenom a horčicou + plátkom chleba a pokvapkáme olejom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu