Menu

Suroviny

+

P r í p r ava


...

Príprava

  1. P r í p r ava

    Osolenú vodu privedieme do varu, pridáme zelené časti z jarnej cibuľky a varíme 30 sekúnd, potom vyberieme a vložíme do studenej vody s ľadom. Do vriacej vody pridáme hrášok a varíme 3 – 4 minuty. Potom takisto preložíme do studenej vody s ľadom.
    Zeleninu vyberieme a osušíme. Preložíme do thermomixu a mixujeme zelenú časť z jarnej cibuľky spolu s hráškom, olivovým olejom, mätovými lístkami, cmarom, smotanou na šľahanie a s trochou vody do hladka. Prípadne prepasírujeme alebo precedíme.
    Dochutíme zeleninovým bujónom a osolíme. Vložíme o chladničky a necháme vychladnúť.
    Polievku podávame v malých porciách vychladenú a ozdobenú napríklad nasekaným vaječným bielkom, výhonkami hrášku a modrým jedlým kvetom.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu