Menu

Suroviny

+

Príprava

Krupicové halušky

  • Detská krupica 300.0 g
  • Soľ 10.0 g
  • Muškátový oriešok 5.0 g
  • Vajcia 150.0 g

Neobvyklým moderným spôsobom je v tomto klasickom jedle vyformované mäso po čiastočnej tepelnej úprave pre atraktívny a jednoduchý spôsob podávania.

...

Príprava

  1. Príprava

    • Na prepustenom masle restujeme očistenú koreňovú zeleninu, pridáme korenie v uzatvorenom vrecúšku a kyslé huby.
    • Pridáme odblanené králičie mäso, ktoré sme ochutili korením Knorr Delikat na mäso, spolu opečieme a zalejemesmotanou na varenie
    • Pečieme v konvektomate na 90 °C 3–4 hodiny domäkka.
    • Mäkké mäso zo základu vyberieme a vykostíme.
    • Na kuchynskú fóliu položíme plátky slaniny, na ktoré rozložíme kúsky obraného mäsa, vytvarujeme valček, ktorý pomocou fólie pevne zabalíme na plátky. Necháme vychladnúť a stuhnúť.
    • Smotanu so zeleninou (+výpek), ktorá nám zostala, rozmixujeme dohladka a podľa potreby zriedime hydinovým vývarom pripraveným z Knorr Essence Kurací bujón. Spolu povaríme a dochutíme.
    • Ružičkový kel sparíme a rozpolený opečieme na masle.
  2. Krupicové halušky

    • Mäkké maslo rozmiešame so žĺtkom, pridáme krupicu, muškátový oriešok, soľ a spolovice vyšľahaný bielok.
    • Zmes zamiešame a tvarujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode.
  3. Servírovanie

    • Mäsový valček opečieme a odkrojíme z neho 1, na ktorú dáme vyšľahanú mliečnu penu.
    • Podávame s omáčkou, ružičkovým kelom a krupicovými haluškami.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu