Menu

Suroviny

+

Hovädzie chvosty

Šošovica

  • Červená šošovica 250.0 g

Restovaná zelenina

  • Mrkva, nakrájaná na kocky 150.0 g
  • Zeler, nakrájaný na kocky 100.0 g
  • Petržlen, nakrájaný na kocky 80.0 g
  • Olej 30.0 ml
  • Cibuľa, nakrájaná na kocky 90.0 g
  • Cukina, nakrájaná na kocky 100.0 g
  • Pór, nakrájaný na kocky 50.0 g
  • Soľ 20.0 g
  • Nové korenie 7.0 g
  • Bobkový list 5.0 g
  • Žltá kari pasta 50.0 g

Chvosty uvarte deň vopred, vychlaďte v chladničke a prebytočný tuk, ktorý sa objaví pri varení zachyťte.

...

Príprava

  1. Hovädzie chvosty

    • Hovädzie chvosty ochutíme marinádou na hovädzie mäso a pečieme hodinu pri 150 ⁰C.
    • Opečené chvosty preložíme do hrnca, zalejeme vodou s prídavkom hovädzieho vývaru a ostatných korenín a varíme domäkka.
    • Po uvarení a vychladnutí ich oberieme. Mäso z chvostov pokrájame a vývar precedíme. Je dôležité, aby po precedení zostali asi 2 litre vývaru, ak ho bude málo, doplníme zvyšok vodou.
  2. Šošovica

    • Do horúceho vývaru pridáme šošovicu a varíme domäkka na pomalom plameni, nakoniec pridajte mäso z chvostov.
  3. Restovaná zelenina

    • Mrkva, zeler a petržlen pokropíme olejom a vložíme do rúry na 10 minút pri teplote 160 ⁰C.
    • Potom pridáme cibuľu a po chvíli ďalšie zložky vymiešame so žltou kari pastou. Celok osmažíme dozlatista.
  4. Servírovanie

    • Restovanú zeleninu pridáme do polievky.
    • Celok varíme na miernom ohni.
    • Dochutíme podľa potreby.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu