Menu

Suroviny

+

Piškóta

  • Cukor múčka 150.0 g
  • Vaječné žĺtky 60.0 g
  • Pomarančová šťava 40.0 ml
  • Pomarančová kôra 3.0 g
  • Hladká múka 170.0 g
  • Prášok na pečenie 10.0 g
  • Olivový olej 240.0 ml
  • Vaječné bielky 150.0 g
  • Soľ 4.0 g

Pomarančové želé

  • Šťava z limetky alebo citrónu 150.0 ml
  • Xanthán (xanthánová guma) 3.0 g
  • Cukor 40.0 g
  • Pomarančová šťava
  • Citrusová esencia na varenie 20.0 ml

Vanilková zmrzlina

  • Mlieko 250.0 ml
  • Cukor
  • Vaječné žĺtky
  • Vanilkový struk 10.0 g
  • Smotana na šľahanie 33% 250.0 ml

Výborný ľahký a jednoduchý desert s ovocím a vanilkovou zrzlinou nielen pre horúce letné dni.

...

Príprava

  1. Piškóta

    • Žĺtky utrite cukrovou múčkou (dobiela), zmiešajte s pomarančovou kôrou a šťavou, pridajte postupne dvakrát preosiatu múku s práškom do pečiva striedavo s olivovým olejom.
    • Bielka vyšľahajte do snehu a jemne vmiešajte do dopredu pripravenej hmoty.
    • Na plech položte papier na pečenie, rovnomerne naň rozprestrite hmotu a pečte pri teplote 160 °C 45 minút.
    • Po upečení vyberte z formy, aby sa cesto zbavilo pary.Vychladnuté cesto nakrájajte na prúžky
    .
  2. Pomarančové želé

    • Cukor kryštál zmiešajte so Xanthanom.
    • Šťavu z pomaranču a citrónu prelejte do stolného mixéru, postupne mixujte a pridávajte cukor so Xanthanom.Vzniknuté želé prelejte do plastovej fľaše a nechajte vychladnúť.
  3. Vanilková zmrzlina

    • Žĺtky zmiešajte s cukrom a vanilkou a trite, až kým nedosiahnete konzistenciu hustého krému.
    • Mlieko zmiešajte s Ramou Cremefine 15%, zahrejte na teplotu 60 °C a prelejte do vaječného krému.Premiešajte a znovu prelejte do hrnca.Zohrejte na teplotu 90 °C.Vzniknutú hmotu ochlaďte a zmrazte v nádobe na výrobu zmrzliny.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu