Menu

Suroviny

+

Plnka

Pirohy

  • Semolinová múka 250.0 g
  • Hladká múka 250.0 g
  • Voda 50.0 ml
  • Maslo 150.0 g
  • Nasekaná petržlenová vňať 50.0 g
  • Vajcia 250.0 g
  • Soľ 20.0 g

Kapusta

  • Kyslá kapusta 1000.0 g
  • Mrkva, nastrúhaná nahrubo 150.0 g
  • Olej 50.0 ml

Slaninový prach

  • Prerastaná slanina 100.0 g
  • Panco strúhanka 50.0 g

Sevírovanie

  • Kyslá smotana 300.0 g
  • Petržlenová vňať, nasekaná 60.0 g

Plnku, chuť a tvar pirohov si možete zvoliť sami.

...

Príprava

  1. Plnka

    • Údenne mäso zomelieme, pridáme opečenú cibuľu, záhradné bylinky , okoreníme, osolíme a dobre premiešame
  2. Pirohy

    • Z pripravených surovín urobíme hladké cesto, ktoré odložime do chladničky na 2 hodiny.
    • Cesto rozvaľkáme natenko , naplníme plnkou a vyformujeme pirohy.
    • Pirohy varíme v horúcej slanej vode , po vyplavení na povrch vyberieme a vkladáme do spraženého masla zmiešaného s nasekanou petržlenovou vnaťou.
  3. Kapusta

    • Kapustu a mrkvu spolu opražíme na oleji, trocha podlejeme vodou a krátko podusíme tak, aby kapusta ostala jemne chrumkavá a nakoniec dochutíme.
  4. Slaninový prach

    • Slaninu opražime, oddelíme tuk od škvarkov a nechame ich vysušiť na mastnom papieri. Do mixéra pridáme vysušenú slaninu, panco strúhanku a rozmixujeme na jemný prach.
  5. Sevírovanie

    • Na tanier dáme kapustu, maslom omastené. pirohy, nastriekame Créme Fraiche a na záver posypeme slaninovým prachom a dozdobíme bylinkami.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu