Menu

Suroviny

+

Pirohy

  • Pšeničná múka 1000.0 g
  • Kukuričný škrob 100.0 g
  • Voda 600.0 ml
  • Olej 80.0 ml

Plnka

  • Kačacie stehno 4 ks. 1000.0 g
  • Červené víno 150.0 ml
  • Brusnice, sušené 150.0 g
  • Červená cibuľa 300.0 g
  • Korenie čierne mleté 5.0 g
  • Majoránka 10.0 g
  • Soľ 15.0 g
  • Bravčová masť 1000.0 g

Demi-Glace

Ružičkový kel

  • Ružičkový kel 1200.0 g
  • Cukor 10.0 g
  • Maslo 100.0 g

...

Príprava

  1. Pirohy

    • Z pripravených prísad pripravíme cesto na pirohy.
  2. Plnka

    • Kačacie stehno naklepeme a dochutíme soľou.
    • Rozpustíme masť, vložíme do nej stehno a smažíme na miernom plameni domäkka.
    • Stehno vychladíme, mäso roztrháme na menšie kúsky, dochutíme do vína namočenými brusnicami a osmaženou cibuľou. Plnku vychladíme a naporciujeme malé guľôčky.
    • Z cesta a plnky pripravíme tradičné pirohy.
  3. Demi-Glace

    • Kosti z kačacieho stehna rozdelíme na menšie kúsky a v hrnci opečieme do zlatista.
    • Potom pridáme cibuľu, cesnak, tymián, paradajku a víno.
    • Zredukujeme, zalejeme pripravenou omáčkou Demi-Glace a dusíme do získania ideálnej konzistencie.
    • Pred podávaním Demi-Glace precedíme cez sito a okoreníme.
  4. Ružičkový kel

    • Ružičkový kel uvaríme v osladenej a osolenej vode. Pred podávaním skaramelizujeme na masle.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu