Menu

Suroviny

+

Mäso :

Pohánková kaša :


...

Príprava

  1. Mäso :

    Umyte a osušte kurča, potrite ho kuracou esenciou. Mäso opečieme na tuku zo všetkých strán dozlatista. V polovici smaženia pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Zalejeme jablčným muštom a dáme piecť do rúry. V polovici pečenia pridáme umyté ošúpané jablká zbavené jadrovníkov a nakrájané na štvrtiny, pridáme smotanu a dopečieme.
  2. Pohánková kaša :

    Pohánku zalejte vodou v pomere 250 ml vody na 100 g pohánky a varte 5 minút. Nechajte ju "dohriať" 20 minút pod pokrievkou. Podľa návodu pripravte zemiakovú kašu Knorr s mliekom. Do kaše pridajte uvarenú pohánku, najemno nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú a oblanšírovanú mrkvu a ohriate kukuričné zrná a hrášok. Kašu dobre premiešajte a ozdobte ju opečenou cibuľkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu