Menu

Suroviny

+

Mäso a halušky :


...

Príprava

  1. Mäso a halušky :

    Prsia nakrájajte na kocky, kapustu na rezance. Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, krátko opražíme a pridáme mletú papriku. Krátko orestujeme, podlejeme vodou, pridáme kurací vývar a mletú rascu. Mäso dusíme, kým nie je takmer mäkké. Potom pridáme nakrájanú kapustu a všetko dusíme, kým kapusta nezmäkne. Nakoniec vmiešame jogurt, zahustíme a osolíme.
    Halušky:
    Zemiakovú zmes rozmiešajte v studenej vode, pridajte vajcia a nechajte 5 minút odpočívať (alebo upravte konzistenciu pridaním trochy vody). Cesto pretlačte cez dosku s veľkými otvormi do vriacej vody pomocou tvrdej karty a vzniknuté halušky pomaly varte asi 5 minút (v závislosti od veľkosti).
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu