Menu

Suroviny

+

Bao

  • Mlieko, teplé 50.0 g
  • Olej 15.0 ml
  • Ryžový ocot 15.0 ml
  • Prášok do pečiva 4.0 g
  • Droždie čerstvé 20.0 g
  • Hladká múka 335.0 g
  • Cukor krupica 30.0 g
  • Bao múka 200.0 g
  • Voda 270.0 ml

Plnka

Servírovanie

  • Uhorka šalátová 250.0 g
  • Cukor kryštál 500.0 g
  • Soľ 12.0 g
  • Ryžový ocot 1000.0 ml

...

Príprava

  1. Bao

    Najprv si urobíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Keď kvások narastie, pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto, dáme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta tvarujeme guličky cca 50 g, ktoré necháme prikryté na plechu opäť kysnúť. Z vykysnutých guličiek vytvarujeme bao, ktoré premiestnime do naparovacieho hrnca a necháme ešte raz vykysnúť. Vykysnuté bao varíme v pare 20 minút.
  2. Plnka

    Kuracie prsia uvaríme do mäkka v osolenej vode ochutenej citrónovou trávou a limetkovými lístkami. Uvarené mäso natrháme a oglazujeme v hoisin omáčke. Uhorky nakrájame na kolieska, mierne ohrejeme pripravený nálev a uhorky ním zalejeme. Takto naložené uhorky sú najlepšie odležané 1 až 3 dni.
  3. Servírovanie

    Do pripravených a naparených bao naskladáme marinované uhorky, trhané kuracie mäso, čili omáčku, jarnú cibuľku, čerstvé čili a koriander a môžeme servírovať.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu