Menu

Suroviny

+

Kura

Omáčka

  • Soľ 15.0 g
  • Cibuľa, mrkva, zeler, petržlen
  • Bobkový list 7.0 g
  • Nové korenie 10.0 g
  • Korenie čierne mleté 10.0 g
  • Olej 100.0 ml
  • Mletá sladká paprika 40.0 g
  • Smotana na varenie 12 % 600.0 ml
  • Kyslá smotana 200.0 g
  • Knorr Zápražka svetlá 1kg 40.0 g
  • Citronóvá šťava, čerstvá 30.0 ml
  • Knorr Peperonata 2,5kg 200.0 g

Šafránové tagliatelle


...

Príprava

  1. Kura

    Kuracie stehná očistíme, preložíme do širokého hrnca, zalejeme studenou vodou (tak aby bolo mäso zakryté). Pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, soľ, korenie a hydinový bujón. Varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne a dá sa ľahko oddeliť od kosti. Zatlačíme ihlu do hrubej časti nohy, aby sme sa ujistili, že z mäsa nevyteká ružová sťava. Necháme stehná vychladnúť v bujóne, potom stiahneme kožu.
  2. Omáčka

    Cibuľu nakrájame na kocky a 5 minút pražíme na oleji. Dosypeme sladkú papriku, korenie a opražíme. Pridáme kuracie stehná, bujón a soľ. Varíme pod pokrievkou 10 minút. Mäso vyberieme, omáčku zredukujeme a zahustíme svetlou zápražkou. Vlejeme smotanu na varenie, premiešame, pokvapkáme citrónou šťavou, pridáme pepetonatu a rozmixujeme na hladkú omáčku. Do omáčky vložíme kura.
  3. Šafránové tagliatelle

    Śafránovú pastu rozpustíme v horúcej vode, pridáme soľ a povaríme. Tagliatelle vložíme do vriacej vody a uvaríme al dente. Ochladíme.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu