Menu

Suroviny

+

Pre pečeň:

  • Kuracia pečeň 1.1 kg
  • Soľ 10.0 g
  • Korenie čierne mleté 3.0 g
  • Pšeničná múka 100.0 g
  • Rastlinný olej 80.0 ml

Na omáčku:

Na rosti:

  • Zemiaky 500.0 g
  • Mrkva 100.0 g
  • Tekvica 150.0 g
  • Soľ 8.0 g
  • Korenie čierne mleté 2.0 g
  • Čerstvý tymian 5.0 g
  • Vajce 1.0 ks

Vyskúšajte nový recept na chrumkavú kuraciu pečeň s čerešňami a chrumkavými zemiakovými rösti.

...

Príprava

  1. Pre pečeň:

    • Pečeň očistite, poprášte múkou, opečte na panvici a okoreňte.
  2. Na omáčku:

    • Z cukru pripravte karamel, pridajte čerešne, víno, nasekaný čerstvý zázvor, aníz a cibuľu nakrájanú na kocky, potom zredukujte.
    • Hnedú omáčku zmiešajte s vodou, priveďte do varu a potom zmiešajte s ostatnými prísadami.
    • Nakoniec pridajte tymián a chvíľu povarte.
  3. Na rosti:

    • Zemiaky, mrkvu a tekvicu nastrúhajte na rezance, potom ich ochuťte soľou, korením a tymianom.
    • Zmiešajte s vajíčkami, vytvarujte placky a vyprážajte.
  4. Servírovanie:

    • Pred podávaním zmiešajte pečeň s omáčkou a potom zmes podávajte na rösti.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu