Menu

Suroviny

+

Kura

Polenta

  • Soľ 10.0 g
  • Kukuričná kaša 450.0 g
  • Smotana na šľahanie 33% 400.0 ml
  • Voda 1300.0 ml

...

Príprava

  1. Kura

    Rezne marinujeme v marináde, tymiáne, citrónovej šťave a olivovom oleji. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Potom na rezne položíme plátky spareného citrónu a zavinieme slaninou. vložíme do rúry na 180°C na ideálne vysmážanie. pečeieme 15 až 20 minút, vzhľadom na veľkosť kuracích pŕs.
  2. Polenta

    Vodu povaríme so smotanou na šľahanie, pridáme soľ a postupne za stáleho miešania vsypeme kukuričnú kašu a dávame pozor aby sa nepripálila. Varíme 3 minúty. Odstavíme z ohňa, preložíme do misky vystlanej potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Ochladenú polentu pokrájame a grilujeme.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu