Menu

Suroviny

+

Polievka:

Teriyaki bôčik:


...

Príprava

  1. Polievka:

    • Papriky potrite olejom, posypte cukrom a pečte pri 230 °C do tmavohneda, zabaľte do kuchynskej fólie, nechajte vychladnúť, olúpte a odstráňte semená. 
    • Na oleji opečte papriku, pridajte víno a zredukujte množstvo. 
    • Pridajte paradajky, sladkú papriku, rascu a nechajte chvíľu dusiť. Chvíľu povarte, pridajte vodu, pridajte hovädzí vývar a varte, kým sa všetky prísady nerozpadnú.
    • Polievku rozmixujte na hladký krém, preceďte ju cez husté sito a dochuťte tabascom. 
    • Nakrájané tofu opečte na suchej panvici.
  2. Teriyaki bôčik:

    • Kožu zo bôčiku ozdobne narezajte. 
    • Pripravte si nálev z vody, soli, bobkového listu a cesnaku a bôčik doň vložte na 3 dni. 
    • Bôčik vyberte z nálevu, potrite polovicou teriyaki omáčky. Preložte do vrecka, uzavrite ho a stlačte do vákuovej tlakovej nádoby. 
    • Pečte v rúre 8 hodín pri 68 °C. 
    • Potom bôčik pretlačte pomocou nerezovej gastronádoby G/N (zaťažený plech na pečenie) a nechajte vychladnúť. 
    • Bôčik nakrájajte na plátky, opečte na suchej panvici dozlatista a nakoniec pridajte zvyšnú omáčku Teriyaki.
  3. Podávanie:

    • Krém z pečenej papriky podávajte s tofu, teriyaki slaninou a pažítkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu