Menu

Suroviny

+

Knedličky

  • Bataty, upečené a olúpané 600.0 g
  • Ricotta 300.0 g
  • Pšeničná múka 400.0 g
  • Soľ 10.0 g
  • Vajcia 50.0 g

Omáčka


Bataty získajú najlepšiu chuť, ak ich upečiete v konvekčnej rúre aj v šupke pri teplote 150 °C.

...

Príprava

  1. Knedličky

    • Pripravte pyré z vychladnutých batatov, pridajte syr ricotta a ostatné ingrediencie.
    • Ak je to potrebné, pridajte alebo znížte množstvo múky.
    • Zo vzniknutého cesta vytvarujte knedličky.
    • Pred servírovaním uvarte 1 porciu na skúšku.
  2. Omáčka

    • Na masle opražte cibuľu, zalejte vínom, pridajte smotanu a Primerbu.
    • Varte na nízkej teplote, kým nezískate požadovanú konzistenciu. Pred podávaním pridajte čerstvú bazalku a zmixujte.
  3. Servírovanie

    • Uvarené knedličky zamiešajte do omáčky a podávajte s ľubovoľnými bylinkami a sosušenými čiernymi oliwami.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu