Menu

Suroviny

+

Mäso:

Zemiaky :

  • Zemiaky - uvarené v šupke 500.0 g
  • Repkový olej 100.0 g

Mrkvová kaša :


...

Príprava

  1. Mäso:

    Kuracie stehná očistite, osoľte a okoreňte, potrite olejom a upečte. Počas pečenia ich polievame pripraveným fondom z kuracej esencie.
  2. Zemiaky :

    Uvarené zemiaky v šupke nakrájajte na štvrtiny a upečte dozlatista.
  3. Mrkvová kaša :

    Mrkvu oškrabte, umyte a nakrájajte na kolieska. Použite len bielu časť póru, umyte ju a nakrájajte na pásiky. Pór orestujeme na tuku, pridáme mrkvu, orestujeme a zalejeme kuracím vývarom. Varte, kým mrkva nezmäkne (asi 15 minút), ku koncu pridajte fazuľu. Rozmixujte ponorným mixérom. Krém zahustíme zemiakovou kašou a zjemníme smotanou.
  4. Servírovanie :

    Na hotovú kašu navrstvite pečené zemiaky a pečené kuracie stehno.Tip:
  5. Tip :

    Kuracie stehno môžete ozdobiť vetvičkou tymiánu alebo ho nahradiť kačacím stehnom, ale musíte počítať s tým, že sa tým zmení výživová hodnota pokrmu.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu