Menu

Suroviny

+

Mäso

  • Jahňacie stehno, očistené od hrubých blán 1600.0 g
  • Knorr Professional Primerba Rozmarín 340g 20.0 g
  • Prírodný jogurt 150.0 ml
  • Olej 30.0 ml
  • Cesnak 8.0 g
  • Chiličerstvé nakrájané 5.0 g
  • Mleté čierne korenie 5.0 g

Omáčka na dusenie

Zelenina

  • Mrkva, prúžky 350.0 g
  • Zemiaky, kúsky 500.0 g
  • Biela reďkovka, prúžky 300.0 g
  • Šalotka, celá 150.0 g
  • Cukina, prúžky 300.0 g
  • Zelená fazuľa, celá 250.0 g
  • Zelený hrášok 100.0 g
  • Kardamon, mletý 3.0 g
  • Bobkový list 5.0 g

Servírovanie

  • Nasekaná petržlenová vňať 30.0 g

...

Príprava

  1. Mäso

    • Stehno pokrájame na veľké kocky (3 x 4 cm), pridáme Primerbu a jogurt. Všetko dôkladne premiešame a vložíme do chladničky.
    • Mäso osmažíme na oleji v širokej panvici a následne ho vyberieme.
  2. Omáčka na dusenie

    • Do hrnca po vyprážaní mäsa pridáme maslo, nasekaný cesnak, chilli, paradajky a osmažíme. Vlejeme víno, vodu, pridáme barbecue omáčku a premiešame.
    • Do omáčky pridáme osmažené mäso, bobkový list, kardamon a dusíme domäkka.
  3. Zelenina

    • Medzitým pridáme mrkvu, zemiaky, reďkvičku, osmažíme celé šalotky s cesnakom a všetko osmažíme.
    • Keď všetko zmäkne, pridáme cukinu, zelenú fazuľku a zelený hrášok.
    • Všetko dusíme do mäkka, pridáme petržlen a dochutíme podľa potreby.
  4. Servírovanie

    • Jahňacie vo vlastnej šťave so zeleninou podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu