Menu

Suroviny

+

Baklažány:

  • Veľké baklažány 4.0 ks
  • Soľ na posypanie

Omáčka:

Pyré:

Bešamelová omáčka:

  • Knorr Jemná syrová omáčka 1,2kg 120.0 g
  • Mlieko 1000.0 ml
  • Muškátový oriešok

Pečenie:

Servírovanie:

  • Zeleninový šalát 500.0 g

Naučte sa recept na grécke zapekané jedlo.Nezabudnite ho zapiecť v predstihu a nechať vychladnúť, až potom ho nakrájajte na porcie.Ak chcete radšej zachovať jeho krémovú konzistenciu, podávajte ho hneď po vybraní z rúry. 

...

Príprava

  1. Baklažány:

    • Baklažány umyte a nakrájajte na kolieska s hrúbkou maximálne 1 cm.Jemne posoľte a nechajte hodinu odstáť.
    • Potom ich opláchnite a utrite papierovou utierkou. Ugrilujte. 
  2. Omáčka:

    • Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na olivovom oleji.Pridajte mäso a restujte.Potom pridajte korenie a víno.
    • Omáčku Demi-Glace zmiešajte s vodou, pridajte k mäsu a premiešajte.
    • Všetko spolu duste na miernom ohni dovtedy, kým nebude mäso mäkké. 
  3. Pyré:

    • 2 litre vody nechajte zovrieť, odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť na teplotu 80-85 ⁰C.
    • Nasypte Zemiakovú kašu, premiešajte a nechajte 2-3 minút odstáť, potom ešte raz krátko premiešajte.   
  4. Bešamelová omáčka:

    • Bielu omáčku zmiešajte s mliekom, nechajte zovrieť, pridajte muškátový oriešok a nechajte odstáť. 
  5. Pečenie:

    • Zapekací plech gastronádoby potrite tukom a posypte strúhankou.
    • Potom naukladajte po vrstvách: zemiakové pyré, mäsovú šťavu, paradajky, baklažány a potom opäť zemiakové pyré.
    • Vrch prelejte bešamelovou omáčkou a posypte strúhanou mozarellou.
    • Pečte 35 – 45 minút v rúre predhriatej na 160 °C. 
  6. Servírovanie:

    • Musaku podávajte na zeleninovom šaláte. 
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu