Menu

Suroviny

+

Príprava žemlí

  • Mlieko 260.0 ml
  • Čerstvé droždie 20.0 g
  • Múka 400.0 g
  • Cukor 25.0 g
  • Soľ 15.0 g
  • Maslo 50.0 g
  • Vajce 1.0 ks
  • Voda

Príprava mäsových placiek

Servírovanie


Pri miešaní mäsa pridajte podľa potreby trochu vody, aby ste docielili správnu textúru a mäso zostalo šťavnaté

...

Príprava

  1. Príprava žemlí

    • Vteplom mlieku nechajte rozpustiť droždie, potom pridajte ostatné suroviny a rozpustené vychladnuté maslo. Aby bol výsledok čo najlepší, suroviny zmiešajte pomocou mixéru nastaveného na nízku rýchlosť.
    • Cesto dajte na 1 hodinu do chladničky, potom ho znovu pomieste a rozdeľte na 10 dielikov. Vytvarujte zneho žemle a potrite ich rozšľahaným vajíčkom.
    • Pečte na teplote 200 ⁰C 15–20 minut.
  2. Príprava mäsových placiek

    • Mäso ochuťte hovädzím bujónom Knorr Professional Essence. Vytvarujte placky a opečte ich na grille.
  3. Servírovanie

    • Na rozkrojenú žemlu položte mäsovú placku, zeleninu a omáčku a priklopte druhou polovicou žemle.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu