Menu

Suroviny

+

Na pstruha:

Na remuládu:

  • Hellmann's DECORATIVE Majonéza 3l 500.0 g
  • Kyslé uhorky nakrájané na kocky 200.0 g
  • Kapary 60.0 g
  • Chren
  • Karí korenie

Vďaka slanému nálevu získa ryba vyrovnanú chuť. Experimentuje s rôznym množstvom soli a rôznym časom marinovania. 

...

Príprava

  1. Na pstruha:

    • Pstruhov očistite, odstráňte chrbticu, hlavu, chvost a plutvy
    • Ryby vložte do slaného nálevu s 3 % koncentráciou soli (t.j. 30 g soli na 1 l vody) tak, aby boli úplne ponorené. Nechajte na 2 hodiny odstáť.
    • Ryby vyberte, osušte a dochuťte korením na ryby Knorr Sypký ochucujúci prípravok na marinovaniena ryby.
    • Každú rybu naplňte rozpoleným plátkom citrónu a vetvičkou petržlenu.
    • Rybu krátko osmažte na prečistenom masle.
    • Pomocou zápalky zapáľte drevenú triesku, aby začala dymiť. Ryby potom vložte na rošt do konvekčnej pece. Pečte prikryté pri 110 °C cca. 10 minút.
  2. Na remuládu:

    • Majonézu zmiešajte s kyslou uhorkou, kapary a petržlenovou vňaťou.
    • Pridajte chren a trochu práškového kari . Dresing môžete podľa chuti dochutiť kvapkou citrónovej šťavy a štipkou korenia.
    Pstruha s dymovou vôňou podávajte s kúskami zemiakového koláča a remuládou. Ako prílohu môžete použiť aj jarnú zeleninu.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu