Menu

Suroviny

+

Kura

Tamales


Podávané s kukuričnými pudingovými tamales a BBQ omáčkou

...

Príprava

  1. Kura

    Zmiešame olivový olej, cesnak, šalotku, Knorr Ketjap Manis – sójovú omáčku, worchester, čili vločky, koriander a limetkovú šťavu. Kura rozkrojíme na chrbte, rukou zaťažíme, aby sa sploštilo. Okoreníme a minimálne na 2 hodiny vložíme do marinády. Kura vyberieme a grilujeme do mäkka.
  2. Tamales

    Na tuku krátko orestujeme cesnak, šalotku a kukuričné zrná. Zmes vložíme do misy, pridáme rastlinný krém, žĺtka, múku, cukor a soľ a dobre premiešame. Opatrne vmiešame vyšľahané bielka, pažítku, bazalku a koriander. Puding preložíme do nepriliehavej formy, prípadne formy vyloženej fóliou, a pečieme cca 1 hodinu pri 150 °C vo vodnom kúpeli. Keď začne zlatnúť, vyberieme a schladíme. Do kukuričného listu vložíme porciu pudingu, zabalíme, vložíme do konvektomatu a povaríme v pare 8 minút. Grilované kura doplníme kukuričným tamale, BBQ omáčkou a vhodnou prílohou je aj malý listový šalát s paradajkou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu