Menu

Suroviny

+

Ryba

Avokádo

  • Slanina raňajková, plátky 200.0 g
  • Avokádo, roztlačené 300.0 g
  • Koriander, nasekaný 20.0 g
  • Šalotka, nakrájaná 50.0 g
  • Jarná cibuľka, chiffonade (prúžky) 100.0 g
  • Soľ 7.0 g
  • Korenie čierne mleté 5.0 g

Zálievka

Servírovanie

  • Kačacia masť 30.0 g
  • Pita chlieb 200.0 g

...

Príprava

  1. Ryba

    Porcie ryby marinujeme v pomarančovej šťave spolu s polovicou cesnaku. Neskôr rybu vyberieme z marinády, utrieme do sucha a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme na rozpálený gril a opečieme z oboch strán. Zbytočně nevysušíme.
  2. Avokádo

    Slaninu upečieme do chrumkava a položíme na savý papier. Avokádo zmiešame s nasekaným koriandrom, šalotkou a druhou polovicou cesnaku. Dochutíme prípadne soľou a korením.
  3. Zálievka

    Zo zmesi na zálievku a oleja pripravíme dresing.
  4. Servírovanie

    Nahriate placky pita chleba potrieme kačacou masťou a položíme na tanier. Rozotrieme roztlačené avokádo, položíme naň porciu ryby, doplníme chrumkavou slaninou a navrch dáme zmes jarnej cibuľky s mikrobylinkami ochutenými dresingom a citrónovou kôrou.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu