Menu

Suroviny

+

Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou

Zelenina

  • Huby Shi-také (sušené) 70.0 g
  • Pak Choi alebo čínska kapusta 1.0 kg
  • Čínska brokolica alebo divoká 500.0 g
  • Zelená špargla 250.0 g
  • Cukrový hrášok 80.0 g
  • Sezamový olej 40.0 ml
  • Pažítka 5.0 g
  • Škrob z tapioky alebo Zemiakový škrob 5.0 g

Losos na trochu iný spôsob v pikantnej omáčke podávaný s čínskou zeleninou.

...

Príprava

  1. Glazovaný losos so zázvorovo-sójovou omáčkou

    • Zmiešame sójovú omáčku s cukrom, saké a zázvorom.
    • Na rozpálenej panvici s olejom opečieme porcie ryby z oboch strán (asi 4-5 minút), stiahneme teplotu a pridáme namiešanú omáčku. Lyžicou prelievame omáčku cez porcie ryby. Keď omáčka zhustne, stiahneme panvicu z tepla.
    • Huby Shi-take namočíme do vlažnej vody (na 30-45 minút), potom ich osušíme, odkrojíme nožičku a prekrojíme napoly.
  2. Zelenina

    • Zeleninu nakrájame asi na 5 cm kúsky alebo pozdĺžne rozkrojíme. Rozpálime olej, vložíme huby a zeleninu a pri vysokej teplote 3-4 minúty pohadzujeme po panvici.
    • Pridáme zeleninový základ, sójovú omáčku a nakoniec posypeme stonkami pažítky.
    • Ak chceme, môžeme zahustiť škrobom rozmiešaným s vodou od namočených húb.
Produkty
Recepty
Inšpirácie šéfkuchára
Menu